Αρχική > Κρασιά > Κόκκινα > Avaton κόκκινο | Κτήμα Γεροβασιλείου 750ml

Filters

Avaton κόκκινο | Κτήμα Γεροβασιλείου 750ml

Κωδικός προϊόντος: 10.0245
Διαθεσιμότητα: Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
Ετικέτες: ,

24,80 

Περιγραφή:

Ένα παλαιωμένο κόκκινο κρασί αρκετά πληθωρικό στην γεύση ως προς το προφίλ του, διότι αποτελείται από 3 βασικές ποικιλίες σταφυλιού, που δεν μπορούν να μην προσδώσουν μια εκρηκτική γεύση! Οι ποικιλίες είναι το Λημνιό, το Μαυρούδι & το Μαυροτράγανο | Εσοδεία 2021

Gift Wrap

Gift Wrap (3,00 )

Gift Wrap

Gift Wrap (3,00 )

Ποσότητα
- +
Compare
* Στην τιμή περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Ήσυχο, Παλαιωμένο
Τύπος Κρασιού:
Ερυθρός
Ποικιλίες:
Λημνιό, Μαυροτράγανο, Μαυρούδι
Ξηρότητα:
Ξηρό
Χώρα Προέλευσης:
Ελλάδα
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
14,5%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
1 ΕΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
με δυνατότητα επέκτασης
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Επανομή

Χαρακτηριστικά

Παράγεται από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο. Το Λημνιό -αναφέρεται από τον Αριστοφάνη ως «λημνία ἄμπελος» τον 5ο αιώνα π.Χ. – είναι η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία και κυριαρχεί στο κρασί.

Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ανοξείδωτες δεξαμενές, το κρασί παλαιώνει σε δρύινες δεξαμενές 50hL. Διαθέτει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο), σταφίδα, καφέ και κακάο.

Στο στόμα ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας δύναμη και ισορροπία. Η επίγευση του είναι διαρκής με επανάληψη των μπαχαρικών. Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης και σερβίρεται στους 16–18 °C.

Γευστικοί συνδυασμοί

Κόκκινα κρέατα κατσαρόλας με πικάντικες σάλτσες, τριχωτό κυνήγι.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,9 kg
Κατηγορία Κρασιού

Ήσυχο, Παλαιωμένο

Τύπος Κρασιού

Ερυθρός

Ποικιλίες

Λημνιό, Μαυροτράγανο, Μαυρούδι

Ξηρότητα

Ξηρό

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

14,5%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

4) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΙΣΤΟΡΙΑ
Κτήμα Γεροβασιλείου

Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Το 1981 ξεκινά την αναβίωση των 25 στρεμμάτων οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής, 25 περίπου χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Σε ένα ιδανικό οικοσύστημα φυτεύει κυρίως ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών.Το 1986 πραγματοποιείται η πρώτη οινοποίηση στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα.Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου γεννήθηκε στην Επανομή από γεωργική και αμπελουργική οικογένεια. Μετά τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. ειδικεύτηκε στην Οινολογία, Αμπελουργία, Γευσιγνωσία και Τεχνολογία Οινολογικών Μηχανημάτων στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν συνεργάτης του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Bordeaux, Emile Peynaud και συμμετείχε στην ομάδα του, που δοκίμαζε τα κρασιά των φημισμένων Chateaux της Γαλλίας.Από το 1976 μέχρι τις αρχές του 1999 κατείχε θέση οινολόγου στο Κτήμα Porto Carras, όπου συνέβαλε στην παραγωγή μοναδικής ποιότητας κρασιού. Εκεί πρωτοοινοποίησε, αναβίωσε και διέσωσε από την αφάνεια την παλιά ξεχασμένη ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά.Με αγάπη, γνώση και εμπειρία για το αμπέλι και το καλό κρασί ξεκίνησε το 1981 να αναβιώνει στον τόπο του την αμπελουργία, δημιουργώντας το Κτήμα Γεροβασιλείου.Το 1998 δημιούργησε με τον οινολόγο Βασίλη Τσακτσαρλή, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, το Κτήμα Βιβλία Χώρα. Πρόκειται για έναν ιδιόκτητο αμπελώνα 480 στρεμμάτων, που εκτείνεται στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους και περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο, όπου παράγονται τα γνωστά κρασιά του Κτήματος. Το 2014, το Κτήμα Βιβλία Χώρα εξαγόρασε το Κτήμα Κόκκαλη, που βρίσκεται στoν Άγιο Ανδρέα του νομoύ Ηλείας στην Πελοπόννησο, και μετονομάστηκε σε Κτήμα Δύο Ύψη. Το 2017, με την οινολόγο Ιωάννα Βαμβακούρη, δημιούργησαν την Μικρά Θήρα. Πρόκειται για το πρώτο οινοποιείο της Θηρασιάς, το νησί που έως την μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη του 1600 π.Χ αποτελούσε κομμάτι της Σαντορίνης. Νέο απόκτημα αποτελεί το μικρό οικογενειακό οινοποιείο του Τίτου Ευτυχίδη στη Γουμένισσα, περιοχή γνωστή για την αμπελοοινική της παράδοση.Από το 2004 μέχρι και το 2016, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Βασίλης Τσακτσαρλής και ο εισαγωγέας κρασιού Τάκης Σολδάτος δημιούργησαν ένα μικρό οινοποιείο, το Escapades Winery, στο Stellenbosch της Νότιας Αφρικής, με γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που κέρδισαν τις εντυπώσεις διεθνώς.Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και η σύζυγός του Σόνια Τζιώλα-Γεροβασιλείου έχουν μεταδώσει την αγάπη τους για το κρασί και το αμπέλι στα παιδιά τους και σε όλους τους συνεργάτες του Κτήματος. Ο Αργύρης, η Μαριάνθη και η Βασιλική —η δεύτερη γενιά— ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στον τομέα της Οινολογίας, της Διοίκησης και του Μάρκετινγκ αντίστοιχα, έρχονται να συμβάλλουν στο Κτήμα με γνώση και φρέσκιες ιδέες.