Αρχική > Κρασιά > Αφρώδεις Οίνοι > Migma Petnat Rose 750ml | Κτήμα Χατζηβαρύτη

Φίλτρα
Προσφορά!
Migma Petnat Rose 750ml | Κτήμα Χατζηβαρύτη
-5%

Migma Petnat Rose 750ml | Κτήμα Χατζηβαρύτη

Κωδικός προϊόντος: 10.0260
Διαθεσιμότητα: Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
Ετικέτα:

21,09 

Περιγραφή:

Το Migma Rosé Pet Nat δεν είναι ένα ροζέ όπως τα άλλα. Είναι ένας μικρός, φυσικός θρίαμβος, ένα κρασί που αναπνέει τον αέρα της Γουμένισσας και κουβαλάει τη φρεσκάδα των αμπελιών στα 700 μέτρα υψόμετρο, εκεί όπου οι ποικιλίες Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα συνεργάζονται χωρίς παρεμβάσεις, αυθόρμητα, ειλικρινά.

Εσοδεία 2023

Gift Wrap

Gift Wrap (0,00 )

Gift Wrap

Gift Wrap (0,00 )

Ποσότητα
- +
Compare
* Στην τιμή περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Natural, Αφρώδες, Petnat
Τύπος Κρασιού:
Ροζέ
Ποικιλίες:
Νεγκόσκα, Ξινόμαυρο
Ξηρότητα:
Ξηρό
Χώρα Προέλευσης:
Ελλάδα
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
11%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
1 ΕΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
με δυνατότητα επέκτασης
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

Migma Rosé Pet Nat | Φυσική ένταση, αυθεντική χαρά

Το Migma Rosé Pet Nat δεν είναι ένα ροζέ όπως τα άλλα. Είναι ένας μικρός, φυσικός θρίαμβος, ένα κρασί που αναπνέει τον αέρα της Γουμένισσας και κουβαλάει τη φρεσκάδα των αμπελιών στα 700 μέτρα υψόμετρο, εκεί όπου οι ποικιλίες Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα συνεργάζονται χωρίς παρεμβάσεις, αυθόρμητα, ειλικρινά.

Η μέθοδος pétillant naturel του χαρίζει φίνα, ζωηρά αφρισμό, ενώ το ανεπεξέργαστο στυλ του κρατά μέσα του την ενέργεια του ζυμωμένου καρπού – όχι φτιασιδώματα, όχι φίλτρα. Στη μύτη ξεσπούν αρώματα άγριου φραμπουάζ, γλυκό ντοματάκι, ρόδο και μαλλί της γριάς. Στο στόμα, η οξύτητα τραγανή, οι φυσαλίδες παιχνιδιάρικες, και το τελείωμα… λίγο funky, λίγο ανεξάρτητο, σαν το ίδιο το οινοποιείο που το γέννησε.

Δεν είναι κρασί για σοβαροφανή γευσιγνώστη. Είναι για εκείνον που χαίρεται την έκπληξη, που αγαπά τα φυσικά κρασιά με χαρακτήρα και που θέλει να πει μια ιστορία με κάθε φιάλη που ανοίγει.

Migma, στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει «μίγμα» – και εδώ είναι το μίγμα του παλιού με το νέο, του παιχνιδιού με την ουσία, της φύσης με την ανθρώπινη ευαισθησία.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,85 kg
Κατηγορία Κρασιού

Natural, Αφρώδες, Petnat

Τύπος Κρασιού

Ροζέ

Ποικιλίες

Νεγκόσκα, Ξινόμαυρο

Ξηρότητα

Ξηρό

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

11%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

4) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΙΣΤΟΡΙΑ
Κτήμα Χατζηβαρύτη

Όλα ξεκίνησαν με αγάπη…όταν ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης γνώρισε τη μέλλουσα γυναίκα του Όλγα Ιακωβίδου το 1981. Η Όλγα ήταν από τη Γουμένισσα, έναν τόπο  με μεγάλη οινική παράδοση . Αυτός ο τόπος  λοιπόν, έμελλε να γίνει για εκείνον ο τόπος στον  οποίο θα αφιερωνόταν για τη δημιουργία ενός μοναδικού και βαθιά ανεξερεύνητου ελληνικού κρασιού.Όντας ο ίδιος λάτρης του κρασιού και άνθρωπος που εκτιμά το καλό φαγητό και τις απλές χαρές της ζωής, άρχισε να φτιάχνει το δικό του κρασί για να το απολαμβάνει με  καλούς φίλους και συγγενείς. Για το Βαγγέλη, η παραγωγή κρασιού την εποχή εκείνη , αποτελούσε απλά ένα χόμπι και ένα διάλειμμα από την απαιτητική του καριέρα ως ηλεκτρονικός μηχανικός.Το 1994 φύτεψε το πρώτο αμπελοτεμάχιο έκτασης 50 στρεμμάτων , στην περιοχή Μπίνταμπλα . Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα του σταφυλιού , στη γονιμότητα του εδάφους και στην προστασία του περιβάλλοντος επέλεξε τη βιολογική καλλιέργεια από την πρώτη κιόλας φύτευση.  Η επέκταση του αμπελώνα ήταν αναπόφευκτη και έγινε σταδιακά , σε αμπελοτεμάχια που βρίσκονται στην περιοχή της Φιλυριάς. Το κλίμα , ηπειρωτικό με αρκετές βροχοπτώσεις τον χειμώνα και ζεστό , ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες. Το 2007 , στο αμπελοτεμάχιο που βρίσκεται στην περιοχή της Φιλυριάς χτίστηκε ένα “ boutique” οινοποιείο.Η παραγωγή ξεκίνησε με το γνωστό κρασί  ΠΟΠ Γουμένισσα το οποίο πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα εμβληματικό κρασί για την περιοχή και διακρίθηκε για την κομψότητά του. Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, η γκάμα των κρασιών μεγάλωσε και το οινοποιείο άρχισε να παράγει κι άλλα κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά.Το 2017, η κόρη του Βαγγέλη και της Όλγας- η Χλόη- αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα μετά από σπουδές οινολογίας στη Γαλλία και στην Πορτογαλία και έχοντας δουλέψει σε διάφορα οινοποιεία σε Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Αργεντινή και Χιλή.Γυρνώντας έφερε μαζί της το πάθος και την εμπειρία της για τα κρασιά ήπιας παρέμβασης και ξεκίνησε αμέσως να φτιάχνει μία νέα σειρά κρασιών χωρίς παρεμβάσεις και να πειραματίζεται με καινούριες οινοποιήσεις, όπως τα petnat (pétillant naturel -φυσικός αφρώδης) και η καρβονική εκχύλιση.Σήμερα ο αμπελώνας του Κτήματος αποτελείται από 200 στρέμματα . Το Κτήμα Χατζηβαρύτης εστιάζει την προσοχή του στις ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο , Νεγκόσκα , Ροδίτη, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο και Ασύρτικο . Καλλιεργεί επίσης τις γνωστές ποικιλίες Sauvignon Blanc ,  Cabernet Sauvignonκαι Merlot σε μικρότερες εκτάσεις .Μύθοι  λένε ότι οι αυτόχθονες ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα από τις οποίες παράγεται ο ΠΟΠ Γουμένισσα Χατζηβαρύτη, ήταν το κρασί της επιλογής του Φιλίππου, του βασιλιά της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πέραν τούτου, τοπικές αφηγήσεις αναφέρουν ακόμη  , ότι μεγάλες ποσότητες του κρασιού από την περιοχή μεταφέρθηκαν κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Γαλλία, επειδή ήταν τόσο εξαιρετικό.Η ιστορία είναι φτιαγμένη μέσα από καλοκαιρινές οικογενειακές συγκεντρώσεις σε μεσογειακό στιλ, ατελείωτες συζητήσεις αργά το βράδυ σε κατάσταση μέθης από την αγάπη για την οινοποίηση και ένα κρασί που μιλάει από μόνο του.