Περιγραφή
Τον Δεκέμβριο του 2011, ο micromill Jardin de Aromas εγκαινίασε την επεξεργασία του depulping και της ταξινόμησης των κόκκων καφέ της Finca El Quizarra, μια οικογενειακή ιδιοκτησία καφέ που από το 1991 ανήκει σε Ελβετούς που είναι παθιασμένοι με τον καφέ. Η επιχείρηση ξεκίνησε πρώτα από τον πατέρα της Carole, Rolando Zbinden, και ως δεύτερη γενιά τώρα η Carole ασχολείται με τον μύλο και την φάρμα η οποία βρίσκεται στα 1370 μέτρα υψόμετρο στην περιοχή Carrizal de Alajuela, Valle Central στην Κόστα Ρίκα.
Ως ένας μικρός κήπος 17 εκταρίων, ο καφές στην φάρμα συλλέγεται με το χέρι από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο και μόνο οι ώριμοι καρποί συλλέγονται μέρα με την μέρα. Με ιδιαίτερη προσοχή και καθαριότητα καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας και με την ποιότητα ως πρωταρχική σκέψη, όπως ορίζει ο Ελβετικός τρόπος σκέψης, αυτή η περιορισμένη παραγωγή των 400 bags επεξεργάζεται με οικολογικές μεθόδους με χαμηλή κατανάλωση νερού και ενέργειας και με την καλή φροντίδα των υπολειμμάτων της επεξεργασίας που επιστρέφουν στο έδαφος με την μορφή λιπάσματος.
El Quizarra Micromill Jardin de Aromas Costa Rica
Καφές σε κόκκους 250γρ
Origin: Carrizal de Alajuela, Valle Central, Costa Rica
Micromill: Jardin de Aromas
Variety: Catuai, Caturra
Altitude: 1370m
Processing: Fully Washed
Cup Profile: Chocolate aroma with blackberry tones, pineapple acidity and juicy body
Προτείνεται για: Espresso
Espresso Recipe: In: 18,5gr | Out: 38gr | Time: 24sec