Αρχική > Κρασιά > Λευκά > Chardonnay Gerovassiliou | Κτήμα Γεροβασιλείου 750ml

Φίλτρα

Chardonnay Gerovassiliou | Κτήμα Γεροβασιλείου 750ml

Κωδικός προϊόντος: 10.0274
Διαθεσιμότητα: Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
Ετικέτες: ,

22,20 

Περιγραφή:

Πλούσιο, κομψό και ζωντανό – το εμβληματικό Chardonnay της Επανομής με διεθνή αναγνώριση.

Το Chardonnay του Κτήματος Γεροβασιλείου παράγεται από σταφύλια που ευδοκιμούν σε αμμώδη ασβεστολιθικά εδάφη κοντά στον Θερμαϊκό, με ναυτικές αύρες που διατηρούν φρεσκάδα. Ζυμώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και παραμένει σε επαφή με οινολάσπη (sur lie) για πολλούς μήνες, δημιουργώντας ένα κρασί πλούσιο και γεμάτο βάθος.

Εσοδεία 2024

Gift Wrap

Gift Wrap (0,00 )

Gift Wrap

Gift Wrap (0,00 )

Ποσότητα
- +
Compare
* Στην τιμή περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Ήσυχο
Τύπος Κρασιού:
Λευκός
Ποικιλίες:
Chardonnay
Ξηρότητα:
Ξηρό
Χώρα Προέλευσης:
Ελλάδα
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
13,5%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
eurobank Eurobank Πρόγραμμα Επιστροφή
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

Gerovassiliou Chardonnay | Κτήμα Γεροβασιλείου (ΠΓΕ Επανομής)

Ποικιλία: 100% Chardonnay

Προέλευση: Epanomi, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Πλούσιο, κομψό και ζωντανό – το εμβληματικό Chardonnay της Επανομής με διεθνή αναγνώριση.

Το Chardonnay του Κτήματος Γεροβασιλείου παράγεται από σταφύλια που ευδοκιμούν σε αμμώδη ασβεστολιθικά εδάφη κοντά στον Θερμαϊκό, με ναυτικές αύρες που διατηρούν φρεσκάδα. Ζυμώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και παραμένει σε επαφή με οινολάσπη (sur lie) για πολλούς μήνες, δημιουργώντας ένα κρασί πλούσιο και γεμάτο βάθος  .

Χρώμα & Άρωμα:

Λαμπερό χρυσαφί‑κίτρινο, με πλούσια υφή και αρώματα εσπεριδοειδών, ώριμου ροδάκινου, μέλι, βανίλια, καπνιστή ξυλεία και ξηρών καρπών .

Σημειώσεις Στη Γεύση:

Με γεμάτο σώμα και φίνα οξύτητα, εμφανίζει βουτυρένιες νότες, αίσθηση καραμελωμένων ξηρών καρπών, λεμονιού και μια διακριτική ορυκτότητα – ολοκληρωμένη, με μακρά επίγευση .

Συνδυάζεται Υπέροχα με:

Λευκά λιπαρά ψάρια & θαλασσινά σε λευκή σάλτσα

Καπνισμένο ή βουτυρένιο ψάρι, αυγοτάραχο & χαβιάρι

Κρεμώδες ριζότο & πιάτα με μανιτάρια

Ήπια λευκά τυριά

Γιατί να το επιλέξεις:

Διεθνείς διακρίσεις & Χρυσό βραβείο Global Chardonnay Masters   

Συνδυάζει φρεσκάδα και εκφραστική παλαίωση

Πολυδιάστατο, για καθημερινή απόλαυση ή βραδινή έξοδο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,9 kg
Κατηγορία Κρασιού

Ήσυχο

Τύπος Κρασιού

Λευκός

Ποικιλίες

Chardonnay

Ξηρότητα

Ξηρό

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

13,5%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

4) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΙΣΤΟΡΙΑ
Κτήμα Γεροβασιλείου

Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Το 1981 ξεκινά την αναβίωση των 25 στρεμμάτων οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής, 25 περίπου χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Σε ένα ιδανικό οικοσύστημα φυτεύει κυρίως ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών.Το 1986 πραγματοποιείται η πρώτη οινοποίηση στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα.Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου γεννήθηκε στην Επανομή από γεωργική και αμπελουργική οικογένεια. Μετά τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. ειδικεύτηκε στην Οινολογία, Αμπελουργία, Γευσιγνωσία και Τεχνολογία Οινολογικών Μηχανημάτων στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν συνεργάτης του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Bordeaux, Emile Peynaud και συμμετείχε στην ομάδα του, που δοκίμαζε τα κρασιά των φημισμένων Chateaux της Γαλλίας.Από το 1976 μέχρι τις αρχές του 1999 κατείχε θέση οινολόγου στο Κτήμα Porto Carras, όπου συνέβαλε στην παραγωγή μοναδικής ποιότητας κρασιού. Εκεί πρωτοοινοποίησε, αναβίωσε και διέσωσε από την αφάνεια την παλιά ξεχασμένη ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά.Με αγάπη, γνώση και εμπειρία για το αμπέλι και το καλό κρασί ξεκίνησε το 1981 να αναβιώνει στον τόπο του την αμπελουργία, δημιουργώντας το Κτήμα Γεροβασιλείου.Το 1998 δημιούργησε με τον οινολόγο Βασίλη Τσακτσαρλή, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, το Κτήμα Βιβλία Χώρα. Πρόκειται για έναν ιδιόκτητο αμπελώνα 480 στρεμμάτων, που εκτείνεται στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους και περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο, όπου παράγονται τα γνωστά κρασιά του Κτήματος. Το 2014, το Κτήμα Βιβλία Χώρα εξαγόρασε το Κτήμα Κόκκαλη, που βρίσκεται στoν Άγιο Ανδρέα του νομoύ Ηλείας στην Πελοπόννησο, και μετονομάστηκε σε Κτήμα Δύο Ύψη. Το 2017, με την οινολόγο Ιωάννα Βαμβακούρη, δημιούργησαν την Μικρά Θήρα. Πρόκειται για το πρώτο οινοποιείο της Θηρασιάς, το νησί που έως την μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη του 1600 π.Χ αποτελούσε κομμάτι της Σαντορίνης. Νέο απόκτημα αποτελεί το μικρό οικογενειακό οινοποιείο του Τίτου Ευτυχίδη στη Γουμένισσα, περιοχή γνωστή για την αμπελοοινική της παράδοση.Από το 2004 μέχρι και το 2016, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Βασίλης Τσακτσαρλής και ο εισαγωγέας κρασιού Τάκης Σολδάτος δημιούργησαν ένα μικρό οινοποιείο, το Escapades Winery, στο Stellenbosch της Νότιας Αφρικής, με γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που κέρδισαν τις εντυπώσεις διεθνώς.Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και η σύζυγός του Σόνια Τζιώλα-Γεροβασιλείου έχουν μεταδώσει την αγάπη τους για το κρασί και το αμπέλι στα παιδιά τους και σε όλους τους συνεργάτες του Κτήματος. Ο Αργύρης, η Μαριάνθη και η Βασιλική —η δεύτερη γενιά— ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στον τομέα της Οινολογίας, της Διοίκησης και του Μάρκετινγκ αντίστοιχα, έρχονται να συμβάλλουν στο Κτήμα με γνώση και φρέσκιες ιδέες.