Αρχική >
Βιβλία Χώρα
Το Κτήμα Βιβλία Χώρα βρίσκεται στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.
Οι δημιουργοί του, οι οινολόγοι Βαγγέλης Γεροβασιλείου και Βασίλης Τσακτσαρλής, εγκατέστησαν εκεί το 1998 έναν αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας που σήμερα καταλαμβάνει έκταση 650 στρεμμάτων.
Στο σύγχρονο οινοποιείο, που περιβάλλεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα, παράγονται όλα τα κρασιά του Κτήματος.
Η πλούσια αμπελοοινική παράδοση και οι ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, οδήγησαν τους δύο οινολόγους, Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή στην επιλογή της περιοχής του Παγγαίου για τη δημιουργία του Κτήματος Βιβλία Χώρα. Το όνομα του Κτήματος πρότεινε η Δρ. Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα από την αρχαία ονομασία της περιοχής.
Το 1998 φυτεύτηκαν τα πρώτα αμπέλια του Κτήματος, σε έκταση 70 στρεμμάτων. Τον Ιούνιο του 2001 ξεκίνησε η κατασκευή του σύγχρονου οινοποιείου και τον ίδιο χρόνο έγινε η οινοποίηση των πρώτων κρασιών.
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακάλυψε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουμε
- -6%Προσφορά!
Chairman’s Reserve Master’s Selection Rum For Alexandros Gkikopoulos 700ml
Chairman's Reserve Master's Selection Rum For Alexandros Gkikopoulos361 limited edition φιάλες, ένα μοναδικό αποστακτήριο που στολίζει την Αγία Λούκια, ένας Έλληνας που αγαπά βαθειά το ρούμι.O Αλέξανδρος επισκέφθηκε πρώτη φορά την Αγία Λουκία το 2017.Μαγεμένος από την ομορφιά, την κουλτούρα και την ζεστασιά των κατοίκων της, επιχείρησε ένα δεύτερο ταξίδι το 2019.Φτάνοντας στο σήμερα, όπου ύστερα από πολλαπλές γευστικές δοκιμές ρουμιών που παλαιώνουν στο warehouse των Saint Lucia Distillers, σε μοναδικά και βαρέλια, κατέληξε στην επιλογή ενός υπέροχου ρουμιού, που φέρει την υπογραφή του.Το ρούμι προήλθε από ζυμωμένη μελάσα 36 ωρών που γίνεται σε ανοιχτές δεξαμενές και αποστάζεται σε αποστακτήρα στήλης (coffey).Στην συνέχεια οδηγήθηκε σε βαρέλια από Αμερικάνικη Δρυ που πριν παλαίωνε Αμερικάνικο Ουίσκι όπου ξεκουράστηκε για 9 συναπτά χρόνια .Βγήκε από το βαρέλι στους 64,9% αλκοολικούς βαθμούς και τελικά εμφιαλώθηκε στους 45,9% χωρίς κάποια επιπλέον προσθήκη.Στη μύτη κυριαρχούν δαμάσκηνα, νότες από καψαλισμένη βελανιδιά και τροπικά μπαχαρικά.Ο ουρανίσκος κατακλύζεται από γλυκιές γεύσεις σουλτανίνας, σοκολάτας, βανίλιας, καρύδας και αρώματα καπνού.Με σύνθετο φινίρισμα από γλυκά φρούτα , καραμέλα, μπαχαρικά, πληθωρικές ταννίνες και αισθητή ξηρότητα. Viva Gaggia Style
• Πρακτική, εργονομική και εύκολη στη χρήση παραδοσιακή οικιακή μηχανή καφέ espresso για αλεσμένο καφέ ή παστίλια (ESE) • Πατενταρισμένο από την Gaggia μεταλλικό κλείστρο “Perfect Crema”. Καινοτόμο σύστημα έλεγχου της πίεσης για εκχύλιση καφέ με πλούσια κρέμα και όλα τα άρωματά του • 2 “perfect crema” φίλτρα: ένα για 1-2 φλιτζάνια με χρήση αλεσμένου καφέ και ένα ειδικό φίλτρο για παστίλια ESE • Βραστήρας (boiler) από αλουμίνιο • Επαγγελματικό ακροφύσιο ατμού Panarello • Εργονομία που επιτρέπει το χρήστη να λειτουργεί διαισθητικά • Λειτουργία stand by μετά από 9 λεπτά σε αδράνεια για εξοικονόμηση ενέργειας • Εξωτερικό περίβλημα: ABS
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Βιβλία Χώρα λευκό κρασί 750ml
Κτήμα Βιβλία Χώρα | ΛευκόςΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΓΓΑΙΟΠαράγεται από το συνδυασμό της κοσμοπολίτικης ποικιλίας Sauvignon Blanc και του δικού µας πληθωρικού Ασύρτικου. Ο χυμός των σταφυλιών μετά από προζυμωτική εκχύλιση λίγων ωρών ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία. Το χρώμα του είναι απαλό πρασινοκίτρινο, µε έντονη διαύγεια. Σερβίρεται στους 10οC και προτείνεται να καταναλωθεί στα πρώτα 2 χρόνια της ηλικίας του.Μύτη - Η μύτη του χαρακτηρίζεται από έντονα αρώματα τροπικών φρούτων που εναλλάσσονται µε νότες εσπεριδοειδών, όπως λεμονιού και γκρέιπφρουτ.Στόμα - Η γεύση του είναι πλούσια και αρμονική, µε εξαιρετική δομή, δροσιστική οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση.Συνδυασμοί - Pairing | Συνοδεύει ψάρια, θαλασσινά, πράσινες σαλάτες με φρέσκα και ξερά φρούτα και ποικιλίες λευκών τυριών.Όβηλος Λευκός 750ml
Όβηλος | ΛευκόςΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΓΓΑΙΟΕίναι ο συνδυασμός του Ασύρτικου και του Semillon, ποικιλίες φυτεμένες στο πιο ζεστό και άγονο σημείο του αμπελώνα του Κτήματος, στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους. Μετά από μικρής διάρκειας προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών, ζυμώνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια όπου και παραμένει για λίγους μήνες με τις οινολάσπες, κερδίζοντας πολυπλοκότητα και δομή. Έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα µε ελαφρές πράσινες ανταύγειες. Σερβίρεται στους 12 οC και επιδέχεται μακρά παλαίωση τουλάχιστον 10 ετών.Μύτη - Η μύτη του είναι φινετσάτη και εκφραστική, µε αρώματα βερίκοκου, μελιού, τροπικών φρούτων και εσπεριδοειδών, ξηρών καρπών και βανίλιας.Στόμα - Η γεύση του πλούσια και πολύπλοκη, με ισορροπία ανάμεσα στον έντονο αρωματικό του χαρακτήρα και τη δροσιστική του οξύτητα.Συνδυασμοί - Pairing | Συνοδεύει μεγάλα ψητά ψάρια, ριζότο θαλασσινών, σούσι, γεμιστή γαλοπούλα και σουφλέ τυριών.