Αρχική > Κρασιά > Κόκκινα > Νάουσα | Οινοποιία Δαλαμάρα 750ml

Φίλτρα

Νάουσα | Οινοποιία Δαλαμάρα 750ml

Κωδικός προϊόντος: 36-0263
Διαθεσιμότητα: Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
Ετικέτα:

18,85 

Περιγραφή:

Παλαιωμένος ερυθρός ξηρός οίνος από 100% Ξινόμαυρο | ΠΟΠ Νάουσα | Το Νάουσα Ερυθρό του Δαλαμάρα είναι ένα από τα πιο αυθεντικά και εκφραστικά κρασιά της Νάουσας, μια περιοχή που θεωρείται το “ιερό δισκοπότηρο” του Ξινόμαυρου. Ο Κωστής Δαλαμάρας, 6η γενιά της ιστορικής οικογένειας οινοποιών, δημιουργεί ένα κρασί που αποτυπώνει με ακρίβεια την ενέργεια του terroir και τον μοναδικό χαρακτήρα της ποικιλίας. | Εσοδεία 2022

Gift Wrap

Gift Wrap (0,00 )

Gift Wrap

Gift Wrap (0,00 )

Ποσότητα
- +
Compare
* Στην τιμή περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Ήσυχο, Παλαιωμένο
Τύπος Κρασιού:
Ερυθρός
Ποικιλίες:
Ξινόμαυρο
Ξηρότητα:
Ξηρό
Χώρα Προέλευσης:
Ελλάδα
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
13%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
1 ΕΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
με δυνατότητα επέκτασης
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

Το Νάουσα Ερυθρό του Δαλαμάρα είναι ένα από τα πιο αυθεντικά και εκφραστικά κρασιά της Νάουσας, μια περιοχή που θεωρείται το “ιερό δισκοπότηρο” του Ξινόμαυρου. Ο Κωστής Δαλαμάρας, 6η γενιά της ιστορικής οικογένειας οινοποιών, δημιουργεί ένα κρασί που αποτυπώνει με ακρίβεια την ενέργεια του terroir και τον μοναδικό χαρακτήρα της ποικιλίας.

Από αμπέλια βιολογικής καλλιέργειας και με προσέγγιση χαμηλών παρεμβάσεων, το κρασί ζυμώνει με αυτόχθονες ζύμες και ωριμάζει σε μεγάλα, ουδέτερα δρύινα βαρέλια, επιτρέποντας στο Ξινόμαυρο να εκφράσει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του. Στη μύτη ξεδιπλώνεται με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, αποξηραμένων βοτάνων, τομάτας και γης, ενώ στον ουρανίσκο η υψηλή οξύτητα και οι δομημένες τανίνες χαρίζουν μακροζωία και βάθος.

Ένα κρασί με ένταση, κομψότητα και εξαιρετική δυνατότητα παλαίωσης, που αποκαλύπτει την ουσία της Νάουσας μέσα από μια σύγχρονη, αλλά απόλυτα γνήσια προσέγγιση.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,85 kg
Κατηγορία Κρασιού

Ήσυχο, Παλαιωμένο

Τύπος Κρασιού

Ερυθρός

Ποικιλίες

Ξινόμαυρο

Ξηρότητα

Ξηρό

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

13%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

4) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΙΣΤΟΡΙΑ
Οινοποιία Δαλαμάρα

Οινοποιία Δαλαμάρα: Παράδοση και Καινοτομία στη ΝάουσαΗ Οινοποιία Δαλαμάρα είναι μια από τις πιο ιστορικές και εμβληματικές οινοποιητικές οικογένειες της Νάουσας, με ρίζες που φτάνουν πίσω στο 1840. Από τότε, η οικογένεια Δαλαμάρα καλλιεργεί αμπέλια και παράγει κρασί, μεταδίδοντας την τέχνη της οινοποίησης από γενιά σε γενιά.Η Ιστορία της Οικογένειας ΔαλαμάραΗ ιστορία ξεκινά όταν ο Ιωάννης Γεωργίου Δαλαμάρας αγόρασε το πρώτο του αμπελοτεμάχιο στη Νάουσα, όπως αποδεικνύεται από συμβόλαιο εκείνης της χρονιάς. Από τότε, η οικογένεια παρέμεινε αφοσιωμένη στην αμπελουργία και την οινοποίηση, εξελίσσοντας συνεχώς τις τεχνικές της.Σήμερα, επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Κωστής Δαλαμάρας, ο οποίος ανήκει στην έκτη γενιά οινοποιών. Με σπουδές οινολογίας στη Βουργουνδία και εμπειρία από διάσημα οινοποιεία της Γαλλίας και της Ισπανίας, ο Κωστής έφερε μια νέα φιλοσοφία που συνδυάζει τον σεβασμό στην παράδοση με τις σύγχρονες οινοποιητικές πρακτικές.Ο Αμπελώνας και η Φιλοσοφία ΚαλλιέργειαςΗ Οινοποιία Δαλαμάρα διαθέτει 50 στρέμματα αμπελώνων, σε υψόμετρο 250-350 μέτρων, με τη βασική ποικιλία να είναι το Ξινόμαυρο, η σπουδαιότερη ποικιλία της Νάουσας. Επίσης, καλλιεργούνται Μerlot, Νεγκόσκα, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Ροδίτης.Από το 1996, το οινοποιείο έχει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας, ενώ από το 2008 εφαρμόζει και βιοδυναμικές πρακτικές, χρησιμοποιώντας το ημερολόγιο της Maria Thun και αποφεύγοντας τις χημικές παρεμβάσεις.Οινοποίηση και Φιλοσοφία ΠαραγωγήςΗ φιλοσοφία του οινοποιείου βασίζεται στην ελάχιστη παρέμβαση, με στόχο να εκφράζεται το terroir της Νάουσας όσο πιο αυθεντικά γίνεται. • Οι ζυμώσεις γίνονται με φυσικές ζύμες. • Η χρήση θειωδών είναι εξαιρετικά περιορισμένη. • Το κρασί παλαιώνει σε παραδοσιακά δρύινα βαρέλια, σε συνθήκες που επιτρέπουν την καλύτερη εξέλιξή του.Το Οινοποιείο και το ΑποστακτήριοΤο οινοποιείο είναι μια παραδοσιακή πετρόκτιστη αγροικία, λίγο έξω από τη Νάουσα, περιτριγυρισμένη από τους αμπελώνες. Αξιοσημείωτο είναι ότι λειτουργεί 100% με ηλιακή ενέργεια, δείχνοντας τον σεβασμό της οικογένειας στο περιβάλλον. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και το παραδοσιακό αποστακτήριο, όπου παράγεται τσίπουρο, ακολουθώντας αυθεντικές μεθόδους.Τα Κρασιά του Οινοποιείου ΔαλαμάραΑνάμεσα στις πιο εμβληματικές ετικέτες του οινοποιείου είναι: Νάουσα Δαλαμάρα – Κλασική έκφραση του Ξινόμαυρου, με έντονη τυπικότητα και δυνατότητα μακράς παλαίωσης. Παλιοκαλιάς – Ένα κρασί από παλαιά αμπέλια, που αναδεικνύει την αυθεντικότητα του terroir της Νάουσας. Πετίτ Νατούρ – Μια φυσική εκδοχή του Ξινόμαυρου, χωρίς θειώδη και με ελάχιστες παρεμβάσεις. Ροζέ Δαλαμάρα – Ένα κομψό ροζέ από Ξινόμαυρο, με φρουτώδη χαρακτήρα και δροσιστική οξύτητα.Μια Οικογένεια με ΌραμαΗ Οινοποιία Δαλαμάρα συνδυάζει την ιστορία σχεδόν δύο αιώνων με μια καινοτόμο προσέγγιση, παραμένοντας πιστή στις αρχές της ποιότητας, της βιωσιμότητας και της αυθεντικής έκφρασης της Νάουσας.Αν αγαπάς τα κρασιά που μιλούν για τον τόπο τους, η δουλειά της οικογένειας Δαλαμάρα αξίζει να ανακαλυφθεί.