Αρχική > Κρασιά > Ροζέ > Λημνιώνα Bio Ροζέ Κτήμα Ζαφειράκη 750ml

Φίλτρα

Λημνιώνα Bio Ροζέ Κτήμα Ζαφειράκη 750ml

Κωδικός προϊόντος: 36-0319
Διαθεσιμότητα: Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
Ετικέτες: ,

16,84 

Περιγραφή:

Δεν είναι απλώς ένα ροζέ. Είναι μια ποιητική ερμηνεία της ελληνικής γης μέσα από το πρίσμα μιας σπάνιας και ευγενούς ποικιλίας. Η Λημνιώνα Ροζέ του Κτήματος Ζαφειράκη είναι η απόδειξη πως η κομψότητα δεν χρειάζεται φωνές – αρκεί μια καλά εστιασμένη ματιά στο terroir, στο χέρι του οινοποιού και στο βάθος της πρώτης ύλης.

Εσοδεία 2024

Gift Wrap

Χάρτινη τσάντα πολυτελείας (0,00 )

Gift Wrap

Χάρτινη τσάντα πολυτελείας (0,00 )

Ποσότητα
- +
Compare
* Στην τιμή περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Ήσυχο
Τύπος Κρασιού:
Ροζέ
Ποικιλίες:
Λιμνιώνα
Ξηρότητα:
Ξηρό
Χώρα Προέλευσης:
Ελλάδα
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
13%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
eurobank Eurobank Πρόγραμμα Επιστροφή
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

Κτήμα Ζαφειράκη Λημνιώνα Ροζέ – Η σιωπηλή φινέτσα της Θεσσαλίας

Δεν είναι απλώς ένα ροζέ. Είναι μια ποιητική ερμηνεία της ελληνικής γης μέσα από το πρίσμα μιας σπάνιας και ευγενούς ποικιλίας. Η Λημνιώνα Ροζέ του Κτήματος Ζαφειράκη είναι η απόδειξη πως η κομψότητα δεν χρειάζεται φωνές – αρκεί μια καλά εστιασμένη ματιά στο terroir, στο χέρι του οινοποιού και στο βάθος της πρώτης ύλης.

Με απαλό, σχεδόν κοχυλένιο ροζέ χρώμα, το κρασί ανοίγει με αρώματα λευκής φράουλας, ροδοπέταλων, εσπεριδοειδών και φρέσκου βοτάνου, χωρίς καμία διάθεση επιτήδευσης. Στο στόμα, είναι νευρώδες, φίνο και άκρως γαστρονομικό – με ζωηρή οξύτητα, μακρά επίγευση και αλατότητα που μαρτυρά τη σχέση του κρασιού με τον βράχο και τον αέρα του Τυρνάβου.

Γιατί ξεχωρίζει:

Παράγεται από βιολογικά καλλιεργημένους αμπελώνες στους πρόποδες του Ολύμπου.

Οινοποιείται με απόλυτο σεβασμό στην ποικιλία: ήπια εκχύλιση, αυτόχθονες ζύμες, ουδετερότητα στην παρέμβαση.

Είναι ένα ροζέ με βάθος, σοβαρότητα και δομή, που στέκεται επάξια δίπλα σε ετικέτες της Προβηγκίας και του ιταλικού βορρά.

Συνδυάζεται ιδανικά με:

Carpaccio από μαγιάτικο ή τόνο με φρέσκα βότανα

Πιάτα με σύκα, προσούτο και burrata

Κοτόπουλο ψητό με λεμόνι, φασκόμηλο και baby καρότα

Ένα ροζέ που δεν ακολουθεί τη μόδα, αλλά την επαναπροσδιορίζει – με ελληνική ψυχή, ευρωπαϊκή ακρίβεια και φινέτσα που σπάνια συναντάται σε αυτό το χρώμα.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,86 kg
Κατηγορία Κρασιού

Ήσυχο

Τύπος Κρασιού

Ροζέ

Ποικιλίες

Λιμνιώνα

Ξηρότητα

Ξηρό

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

13%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

4) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΙΣΤΟΡΙΑ
Κτήμα Ζαφειράκη

Το Κτήμα Ζαφειράκη είναι ένα από τα πιο αξιόλογα παραδείγματα της νέας γενιάς Ελλήνων οινοποιών που τιμούν την παράδοση αλλά κοιτούν σταθερά προς το μέλλον. Η ιστορία του είναι στενά δεμένη με τον τόπο, την οικογενειακή παράδοση και την πίστη στην ποιότητα, με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Ζαφειράκη.Η Ιστορία του Κτήματος ΖαφειράκηΤοποθεσία:Το κτήμα βρίσκεται στον Τύρναβο, στη Θεσσαλία – μια περιοχή με μεγάλη ιστορία στην αμπελουργία, γνωστή κυρίως για τον Μαύρο Τυρνάβου και για την παραγωγή τσίπουρου. Ο Τύρναβος, όμως, δεν ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένος με ποιοτικά εμφιαλωμένα κρασιά. Αυτό ακριβώς θέλησε να αλλάξει ο Χρήστος Ζαφειράκης.Η Οικογενειακή Κληρονομιά:Η οικογένεια Ζαφειράκη έχει παράδοση πέντε γενεών στην αμπελουργία. Όμως, ο Χρήστος Ζαφειράκης, με σπουδές στην οινολογία στην Ιταλία (Πανεπιστήμιο της Πιατσέντσα) και εμπειρία σε σημαντικά οινοποιεία της Τοσκάνης και του Τρεντίνο, ήταν εκείνος που οραματίστηκε την αναγέννηση της περιοχής μέσα από μια πιο φυσική, terroir-driven προσέγγιση.Επιστρέφοντας στον Τύρναβο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ίδρυσε το Κτήμα Ζαφειράκη και ξεκίνησε να καλλιεργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον τόπο.Βιολογική φιλοσοφία & terroir:Από την αρχή, το κτήμα εφάρμοσε βιολογική καλλιέργεια (πιστοποιημένη) και εστίασε σε ελληνικές ποικιλίες που αντανακλούν τη μοναδικότητα της περιοχής. Ξεχώρισε από νωρίς για την επανανακάλυψη και αναβάθμιση μιας σχεδόν ξεχασμένης ποικιλίας:Λημνιώνα – Η ναυαρχίδα:Ο Χρήστος Ζαφειράκης υπήρξε πρωτοπόρος στην αναβίωση της ποικιλίας Λημνιώνα, μιας εξαιρετικά εκφραστικής ερυθρής ποικιλίας με λεπτή δομή, φρέσκο φρούτο και δυναμική παλαίωσης.Το Κτήμα Ζαφειράκη ήταν από τους πρώτους που εμφιάλωσαν μονοποικιλιακή Λημνιώνα με ποιότητα επιπέδου grand cru, δίνοντάς της κύρος και διεθνή φήμη.Οινοποιήσεις με χαρακτήρα:Το στυλ του οινοποιείου βασίζεται:Στην παρέμβαση μόνο όταν χρειάζεται (χαμηλά θειώδη, αυτόχθονες ζύμες)Στη συγκομιδή με το χέρι και αυστηρή επιλογή σταφυλιώνΣτην παλαίωση σε πηλίνα (amphorae), ουδέτερα βαρέλια και τσιμεντένιες δεξαμενές για τις κορυφαίες ετικέτεςΣημαντικές ετικέτες:Λημνιώνα (Classic και Old Vines)Chardonnay (από τις πιο φίνα εκδοχές στην Ελλάδα)MalagousiaLimniona AmphoraLimniona Natura – χωρίς θειώδηΔιεθνής Αναγνώριση:Το Κτήμα Ζαφειράκη έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές σε διεθνή ΜΜΕ όπως το Decanter, το Wine & Spirits, και από κορυφαίους οινογράφους όπως ο Eric Asimov των New York Times. Πολλοί πλέον θεωρούν τον Χρήστο Ζαφειράκη ως έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες οινοποιούς της νέας γενιάς.