Αρχική > Κρασιά > Κόκκινα > Αγέχορος Κόκκινο | Οινοποιία Δαλαμάρα 750ml

Φίλτρα

Αγέχορος Κόκκινο | Οινοποιία Δαλαμάρα 750ml

Κωδικός προϊόντος: 36-0262
Διαθεσιμότητα: Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
Ετικέτες: , ,

11,28 

Περιγραφή:

Παλαιωμένος ερυθρός ξηρός οίνος από 80% Ξινόμαυρο & 20% Merlot | Ένδειξη Ημαθία | Εσοδεία 2022 | Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα κρασί που διατηρεί τη δομή και την υψηλή οξύτητα του Ξινόμαυρου, αλλά αποκτά επιπλέον φρουτώδη διάσταση και μια πιο μεταξένια αίσθηση στο στόμα.

Gift Wrap

Gift Wrap (0,00 )

Gift Wrap

Gift Wrap (0,00 )

Ποσότητα
- +
Compare
* Στην τιμή περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Ήσυχο, Παλαιωμένο
Τύπος Κρασιού:
Ερυθρός
Ποικιλίες:
Merlot, Ξινόμαυρο
Ξηρότητα:
Ξηρό
Χώρα Προέλευσης:
Ελλάδα
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
13%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
1 ΕΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
με δυνατότητα επέκτασης
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

Ο Αγέχορος του Δαλαμάρα είναι ένα χαρμάνι Ξινόμαυρου με μια μικρή ποσότητα Merlot, που προσθέτει φρούτο και στρογγυλεύει ελαφρώς τις έντονες τανίνες της ποικιλίας.

Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα κρασί που διατηρεί τη δομή και την υψηλή οξύτητα του Ξινόμαυρου, αλλά αποκτά επιπλέον φρουτώδη διάσταση και μια πιο μεταξένια αίσθηση στο στόμα. Στη μύτη, οι κλασικές νότες τομάτας, κόκκινου φρούτου και βοτάνων του Ξινόμαυρου συμπληρώνονται από πιο βαθιές νότες δαμάσκηνου και γλυκών μπαχαρικών που προέρχονται από το Merlot.

Είναι ένα κρασί που ισορροπεί ανάμεσα στην αυθεντικότητα της Νάουσας και μια πιο σύγχρονη, προσιτή προσέγγιση, ιδανικό για όσους θέλουν να γνωρίσουν το Ξινόμαυρο με μια πιο βελούδινη αίσθηση.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,85 kg
Κατηγορία Κρασιού

Ήσυχο, Παλαιωμένο

Τύπος Κρασιού

Ερυθρός

Ποικιλίες

Merlot, Ξινόμαυρο

Ξηρότητα

Ξηρό

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

13%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

4) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΙΣΤΟΡΙΑ
Οινοποιία Δαλαμάρα

Οινοποιία Δαλαμάρα: Παράδοση και Καινοτομία στη ΝάουσαΗ Οινοποιία Δαλαμάρα είναι μια από τις πιο ιστορικές και εμβληματικές οινοποιητικές οικογένειες της Νάουσας, με ρίζες που φτάνουν πίσω στο 1840. Από τότε, η οικογένεια Δαλαμάρα καλλιεργεί αμπέλια και παράγει κρασί, μεταδίδοντας την τέχνη της οινοποίησης από γενιά σε γενιά.Η Ιστορία της Οικογένειας ΔαλαμάραΗ ιστορία ξεκινά όταν ο Ιωάννης Γεωργίου Δαλαμάρας αγόρασε το πρώτο του αμπελοτεμάχιο στη Νάουσα, όπως αποδεικνύεται από συμβόλαιο εκείνης της χρονιάς. Από τότε, η οικογένεια παρέμεινε αφοσιωμένη στην αμπελουργία και την οινοποίηση, εξελίσσοντας συνεχώς τις τεχνικές της.Σήμερα, επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Κωστής Δαλαμάρας, ο οποίος ανήκει στην έκτη γενιά οινοποιών. Με σπουδές οινολογίας στη Βουργουνδία και εμπειρία από διάσημα οινοποιεία της Γαλλίας και της Ισπανίας, ο Κωστής έφερε μια νέα φιλοσοφία που συνδυάζει τον σεβασμό στην παράδοση με τις σύγχρονες οινοποιητικές πρακτικές.Ο Αμπελώνας και η Φιλοσοφία ΚαλλιέργειαςΗ Οινοποιία Δαλαμάρα διαθέτει 50 στρέμματα αμπελώνων, σε υψόμετρο 250-350 μέτρων, με τη βασική ποικιλία να είναι το Ξινόμαυρο, η σπουδαιότερη ποικιλία της Νάουσας. Επίσης, καλλιεργούνται Μerlot, Νεγκόσκα, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Ροδίτης.Από το 1996, το οινοποιείο έχει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας, ενώ από το 2008 εφαρμόζει και βιοδυναμικές πρακτικές, χρησιμοποιώντας το ημερολόγιο της Maria Thun και αποφεύγοντας τις χημικές παρεμβάσεις.Οινοποίηση και Φιλοσοφία ΠαραγωγήςΗ φιλοσοφία του οινοποιείου βασίζεται στην ελάχιστη παρέμβαση, με στόχο να εκφράζεται το terroir της Νάουσας όσο πιο αυθεντικά γίνεται. • Οι ζυμώσεις γίνονται με φυσικές ζύμες. • Η χρήση θειωδών είναι εξαιρετικά περιορισμένη. • Το κρασί παλαιώνει σε παραδοσιακά δρύινα βαρέλια, σε συνθήκες που επιτρέπουν την καλύτερη εξέλιξή του.Το Οινοποιείο και το ΑποστακτήριοΤο οινοποιείο είναι μια παραδοσιακή πετρόκτιστη αγροικία, λίγο έξω από τη Νάουσα, περιτριγυρισμένη από τους αμπελώνες. Αξιοσημείωτο είναι ότι λειτουργεί 100% με ηλιακή ενέργεια, δείχνοντας τον σεβασμό της οικογένειας στο περιβάλλον. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και το παραδοσιακό αποστακτήριο, όπου παράγεται τσίπουρο, ακολουθώντας αυθεντικές μεθόδους.Τα Κρασιά του Οινοποιείου ΔαλαμάραΑνάμεσα στις πιο εμβληματικές ετικέτες του οινοποιείου είναι: Νάουσα Δαλαμάρα – Κλασική έκφραση του Ξινόμαυρου, με έντονη τυπικότητα και δυνατότητα μακράς παλαίωσης. Παλιοκαλιάς – Ένα κρασί από παλαιά αμπέλια, που αναδεικνύει την αυθεντικότητα του terroir της Νάουσας. Πετίτ Νατούρ – Μια φυσική εκδοχή του Ξινόμαυρου, χωρίς θειώδη και με ελάχιστες παρεμβάσεις. Ροζέ Δαλαμάρα – Ένα κομψό ροζέ από Ξινόμαυρο, με φρουτώδη χαρακτήρα και δροσιστική οξύτητα.Μια Οικογένεια με ΌραμαΗ Οινοποιία Δαλαμάρα συνδυάζει την ιστορία σχεδόν δύο αιώνων με μια καινοτόμο προσέγγιση, παραμένοντας πιστή στις αρχές της ποιότητας, της βιωσιμότητας και της αυθεντικής έκφρασης της Νάουσας.Αν αγαπάς τα κρασιά που μιλούν για τον τόπο τους, η δουλειά της οικογένειας Δαλαμάρα αξίζει να ανακαλυφθεί.