Περιγραφή
Το Agar Agar της Sosa είναι ένας φυσικός φυτικός πηκτικός παράγοντας, ο οποίος προέρχεται από κόκκινα φύκη. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μοριακή γαστρονομία, στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική για τη δημιουργία ζελέ, σφαιριδίων spherification, παχύρρευστων σαλτσών και άλλων γαστρονομικών παρασκευών.
Χαρακτηριστικά του Agar Agar Sosa:
Προέλευση: Φυσικό εκχύλισμα από κόκκινα φύκη.
Μορφή: Σκόνη, που διαλύεται εύκολα σε υγρά.
Πηκτική δράση: Δημιουργεί σταθερό ζελέ ακόμα και σε χαμηλές συγκεντρώσεις (0,5-2%).
Σταθερότητα: Ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν λιώνει εύκολα, σε αντίθεση με τη ζελατίνη.
Ιδιότητες: Παρέχει διάφανο, σφιχτό και ελαφρώς εύθρυπτο ζελέ.
Τρόπος Χρήσης:
Διαλύεται σε υγρό (π.χ. νερό, φρούτα, γάλα) και απαιτεί βράσιμο (85-95°C) για να ενεργοποιηθεί.
Πήζει όταν κρυώσει σε θερμοκρασία 30-40°C.
Δεν χρειάζεται ψυγείο για να διατηρήσει την υφή του.
Εφαρμογές:
Ζελέ και παχύρρευστες σάλτσες σε ζαχαροπλαστική και μαγειρική.
Σφαιροποίηση spherification για δημιουργία υγρών γεμίσεων σε γαστρονομικές παρασκευές.
Vegan υποκατάστατο ζελατίνης, ιδανικό για χορτοφάγους και vegans.
Σταθεροποίηση αφρών και γαλακτωμάτων στη μοριακή κουζίνα.
Το Agar Agar της Sosa είναι ιδανικό για επαγγελματίες σεφ και ζαχαροπλάστες που θέλουν έναν αξιόπιστο, φυσικό πηκτικό παράγοντα με ευρύ φάσμα εφαρμογών.