Αρχική >


Tsililis Distillery
Η οικογένεια Τσιλιλή έχει βαθιές ρίζες στην τέχνη της απόσταξης, με παράδοση που ξεκινά από τον παππού Ευθύμιο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος του κοινοτικού άμβυκα απόσταξης στο Φωτεινό Καλαμπάκας. Το 1989, ο Κώστας Τσιλιλής ίδρυσε την αποσταγματοποιία-οινοποιία Τσιλιλή στη Ράξα Τρικάλων, με στόχο την παραγωγή και εμφιάλωση τσίπουρου υψηλής ποιότητας. Το 1990, σε συνεργασία με τον αδελφό του, Ευθύμιο, κυκλοφόρησαν το πρώτο εμφιαλωμένο τσίπουρο στη Θεσσαλία με την επωνυμία Τσίπουρο Τσιλιλή.
Σταδιακά, η οικογένεια επέκτεινε τους αμπελώνες της στη Θεόπετρα Καλαμπάκας, εφαρμόζοντας βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας. Το 2006, δημιούργησαν το Κτήμα Θεόπετρα, ένα πρότυπο οινοποιείο με στόχο την ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής και την αναβίωση σπάνιων ελληνικών ποικιλιών.
Η αποσταγματοποιία Τσιλιλή έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη του τσίπουρου ως εθνικού αποστάγματος, κερδίζοντας διεθνείς διακρίσεις, όπως το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο στον διαγωνισμό Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles το 2018.
Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας, με την Ιωάννα Τσιλιλή ως Master Distiller και τον Γιώργο Τσιλιλή ως Μηχανολόγο Μηχανικό, συνεχίζει την παράδοση, συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση με την πολυετή εμπειρία στην παραγωγή ποιοτικών αποσταγμάτων και οίνων.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακαλύψτε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουν
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- -6%Προσφορά!
Dark Cave Tsipouro 5 years old 700ml
Το Dark Cave 5 ετών είναι ένα παλαιωμένο τσίπουρο από την αποσταγματοποιία Τσιλιλή, που αναδεικνύει την τέχνη της απόσταξης και της ωρίμανσης. Παράγεται από φρέσκα, ζυμωμένα στέμφυλα υψηλής ποιότητας, κυρίως από τις ποικιλίες Μοσχάτο Αμβούργου (85%) και Ροδίτη (15%), που καλλιεργούνται στη Θεσσαλία. Η απόσταξη πραγματοποιείται σε μικρούς, ασυνεχείς χάλκινους άμβυκες, μέσω μιας αργής και υπομονετικής διαδικασίας, διασφαλίζοντας την ανάδειξη των φρέσκων και γλυκών αρωμάτων. Στη συνέχεια, το απόσταγμα ωριμάζει για τουλάχιστον 5 χρόνια σε προσεκτικά επιλεγμένα γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια, που προηγουμένως φιλοξενούσαν ερυθρούς οίνους και Vinsanto.
Αρωματικό και γευστικό προφίλ:
• Χρώμα: Λαμπερό, κεχριμπαρένιο.
• Άρωμα: Σύνθετο, με νότες αποξηραμένων δαμάσκηνων, σταφίδας, φλούδας περγαμόντου, βανίλιας, σοκολάτας και μοσχοκάρυδου.
• Γεύση: Ρωμαλέο αλλά βελούδινο σώμα, με απαλό τελείωμα και φινετσάτη αρωματική επίγευση.
Για να απολαύσετε τον πολύπλοκο χαρακτήρα του, συνιστάται να το καταναλώσετε σκέτο ή με την προσθήκη λίγου πάγου.