Αρχική >
Φίλτρα


Roku

FAVORITES
Discover the best products they offer
- -7%Προσφορά!
Kavalan Solist Vinho Barrique Single Cask 54,8% Whisky 700ml
Το Kavalan Solist Vinho Barrique είναι ένα μοναδικά παλαιωμένο ουίσκι single malt και εξαιρετική προσθήκη στη συλλογή Solist των εμφιαλωμένων μεμονωμένων βαρελιών.Χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αμερικανικά δρύινα βαρέλια, τα οποία έχουν ανοιχτό καρύκευμα για 2 χρόνια πριν από το κάρβουνο, τα οποία έχουν δώσει σε αυτό το single malt μια τολμηρή και περίπλοκη γεύση γλυκών εσπεριδοειδών και μπαχαρικών βανίλιας.Ιδιαίτερα λαμπερό. Είναι εξαιρετικά ζωντανό και χαϊδεύει τον ουρανίσκο με απαλή υφή σε σκόνη και βελούδινες, μεταξένιες τανίνες.Προφίλ: πνευματικό, εξωτικό. Floral νότες (μαραμένο τριαντάφυλλο, παιωνία).Ο μέσος ουρανίσκος επιστρέφει σε ένα πικάντικο (τριμμένο τζίντζερ, μαύρο πιπέρι). - -6%Προσφορά!
Citadelle Gin 700ml
Το Citadelle είναι ένα gin το οποίο φτιάχνεται με απευθείας ανάφλεξη του χάλκινου άμβυκα Charentais, ο οποίος χρησιμοποιείται από το ίδιο αποστακτήριο και για την δημιουργία Κονιάκ. Σε αυτόν, προσθέτουν καθαρό απόσταγμα γαλλικών δημητριακών και 19 βότανα και αρωματικά: 1. Γαλλικός άρκευθος 2. Ρίζα ίριδας 3. Ρίζα γαλλικής βιολέτας 4. Μαροκινός κόλιανδρος 5. Αμύγδαλα 6. Φλούδες από ισπανικά λεμόνια 7. Φλούδες από μεξικάνικα πορτοκάλια 8. Αγγελική από τη βόρεια Γερμανία 9. Ινδικό καρδάμο 10. Ινδικό μοσχοκάρυδο 11. Κορμός κασσίας από την Ινδοκίνα 12. Κανέλα από τη Σρι Λάνκα 13. Μεσογειακός μάραθος 14. Κόκκοι grain of paradise (ένα είδος πιπεριού γνωστό και ως Guinea Pepper) 15. Πιπέρι τύπου Cubeb 16. Κινέζικη γλυκόριζα 17. Κύμινο 18. Γαλλικός γλυκάνισος 19. Μια αίσθηση αλμύρας Η νομοθεσία του AOC στο Κονιάκ η οποία επιτρέπει το συγκεκριμένο απόσταγμα να δημιουργείται μόνο μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, είχε σαν αποτέλεσμα τόσο οι άμβυκες όσο και οι έμπειροι αποσταγματοποιοί να μένουν ουσιαστικά χωρίς δουλειά σχεδόν 6 μήνες το χρόνο. Ο Alexander Gabriel ωστόσο, ιδιοκτήτης της εταιρείας Cognac Ferrand, αιτήθηκε στο συμβούλιο του Κονιάκ να του επιτραπεί η χρήση των ίδιων αποστακτήρων για την δημιουργία ενός gin τους μήνες που δεν μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει για να φτιάξει Κονιάκ. Όταν το αίτημά του έγινε δεκτό, άρχισε να ψάχνει σε βάθος την ιστορία των γαλλικών gin και ανακάλυψε πως το 1771 υπήρχαν δύο παραγωγοί, ο Carpeau και ο Stival, οι οποίοι έφτιαχναν gin με άρκευθο και εξωτικά μπαχαρικά που έφερναν από την Ανατολή με σκοπό να το πουλήσουν στην συνέχεια στην Αγγλία, συσκευάζοντάς το μέσα σε βάζα. Ευτυχώς για τον ίδιο, το αποστακτήριό τους υπήρχε ακόμα και βρισκόταν μέσα στο οχυρό Citadelle της περιοχής Dunkirk το οποίο χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για την προστασία της πόλης. Κάπως έτσι λοιπόν, προέκυψε και το όνομα του gin. Xρώμα: Διάφανο, διαυγέςΌψη: Διάφανη, διαυγήΜύτη: Φρέσκος άρκευθος, έντονο κόλιανδρο, αγίοκλιμα, πιπεράτες νότες και αρώματα από πορτοκάλι και μάνγκοΓεύση : Φρέσκο, ξηρό, με έντονο άρκευθο και μια παλέτα εσπεριδοειδών με πιπεράτες νότες.Επίγευση: Φρέσκια, ξηρή, με έντονο άρκευθο και μια παλέτα εσπεριδοειδών με πιπεράτες νότες
ALL PRODUCTS
- -6%Προσφορά!
Roku Japanese Gin 700ml
H πρώτη σκέψη ήταν η δημιουργία ενός τζιν που θα δένει απόλυτα με το ιαπωνικό φαγητό. Για αυτό το λόγο φημολογείται, ότι ο σχεδιασμός του μπουκαλιού και του ποτού διήρκησε κοντά στα 10 χρόνια.Το Roku Gin, φτιάχνεται στο εξειδικευμένο αποστακτήριο “Liquor Atelier”, το οποίο διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά είδη άμβυκα. Τα βότανα αποστάζονται ξεχωριστά σύμφωνα με τις ιδιότητες τους, έτσι ώστε να διατηρούν τα χαρακτηριστικά και την καλύτερη γεύση τους. Για παράδειγμα, το ευγενές άρωμα των ανθών κερασιάς αναδεικνύεται μέσα από αποστάξη υπό κενό σε άμβυκες ανοξείδωτου χάλυβα. Από την άλλη, η δυνατή γεύση από το Ιαπωνικό φρούτο ΥUZU, επιτυγχάνεται με απόσταξή του σε άμβυκες χαλκού.Συνολικά αποστάζονται ξεχωριστά 14 διαφορετικά βότανα.6 από αυτά είναι Ιαπωνικά και η συγκομιδή τους γίνεται στην ακμή της ωριμότητάς τους, για να μπορέσουν να δώσουν το μέγιστο των αρωμάτων και γεύσεων τους.Την Άνοιξη μαζεύουν το Sakura flower (άνθη κερασίας) και το Sakura Leaf (φύλλα κερασιάς).Το Καλοκαίρι γίνεται η συγκομιδή του Sencha Tea (πράσινο τσάι-μεγαλώνει στον ήλιο και είναι δυνατό) και του Gyokuro Tea (είδος πράσινου τσαγιού που μεγαλώνει στην σκιά-θεωρείται premium και έχει απαλή γεύση).Το Φθινόπωρο μαζεύουν το Sansho pepper (πιπέρι που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιαπωνία με έντονο άρωμα εσπεριδοειδών).Το Χειμώνα μαζεύουν το φρούτο Υuzu (σπάνιο και πολύ ακριβό εσπεριδοειδές-θεωρείται super fruit και είναι αγαπημένο υλικό διάσημων σεφ)και χρησιμοποιούν τις φλούδες του.Τα υπόλοιπα 8 βότανα που χρησιμοποιούνται είναι παραδοσιακά και γνωστά σε όλους: Άρκευθος, κόλιαντρο, ρίζα Αγγελικής, κάρδαμο, κανέλλα, φλούδες λεμονιού και νερατζιού.Τα 14 αυτά αποστάγματα ανακατεύονται προσεκτικά και δημιουργούν το ROKU GIN.Μύτη: Εκλεπτυσμένη και προκλητική. Νότες γλυκών εσπεριδοειδών (φλούδες), άρκευθος, λουλούδια, πράσινο τσάι, πιπέρι.Στόμα: Πολύ καλά ισορροπημένο. Άνθινες νότες (γιασεμί), άρκευθος, εσπεριδοειδή, πράσινο τσάι και μπαχάρι. Γεμάτο σώμα με μακρά και πολυδιάστατη επίγευση.Food pairing: Συνοδεύει ιδανικά sushi και ταρτάρ τόνου.Perfect Serve: Japanese Gin N' Tonic με Thomas Henry Tonic και 6 πολύ λεπτά sticks από φρέσκο Ginger.