Αρχική >


Κτήμα Αβαντίς | Avantis Estate
Πρόκειται για μία αμπελουργική παραδοσιακά περιοχή που οι ντόπιοι ακόμη και σήμερα την ονομάζουν Αμπέλια. Ανάμεσα σε αμπελώνες και άλλες καλλιέργειες μπολιάστηκε με το μικρόβιο του σταφυλιού και του κρασιού. Το πρώτο μπουκάλι Αβαντίς εμφιαλώθηκε από τον Απόστολο στις 5 Μαρτίου 1994, σοδειάς 1993.Έχτισε ένα μικρό οινοποιείο δίπλα στο πατρικό του σπίτι και ξεκίνησε γεμάτος όνειρα και πάθος…
Ο παππούς Απόστολος, από τον οποίο πήρε το όνομά του ο Απόστολος Μούντριχας, ήταν ο πρώτος Οινοποιός της οικογένειας. Φόρτωνε το γαϊδαράκι με τα κοφίνια γεμάτα σταφύλια, τα πάταγε στο πατητήρι (που ήταν δίπλα στο σπίτι του) και κάτω από την τωρινή κουζίνα του Οινοποιείου – στο τότε πυθουλάκι, ζύμωνε το κρασί του στις τσιμεντένιες δεξαμενές και το πούλαγε χύμα στην αγορά του Βόλου. Ο Νίκος Μούντριχας, πατέρας του Απόστολου, ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε και στήριξε τον γιο του, από το κλάδεμα του αμπελιού και την παραγωγή του κρασιού, τις πρώτες παραγγελίες, ήταν εκεί δίπλα του σε όλα.
Οι αμπελώνες βρίσκονται στην κεντρική Εύβοια, στην ημιορεινή περιοχή Αφράτι και στο χωριό Μύτικας.
Το Αφράτι επηρεάζεται κλιματολογικά από το Όρος Δίρφη (1743 m.). Όντας οι αμπελώνες μας νότια της Δίρφης, στην πνοή της, απολαμβάνουν τον κρύο άνεμο και την δροσιά που κατεβαίνει από το βουνό και τον βορρά, αποφεύγοντας την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών. Η περιοχή του Μύτικα, βρισκόμενη στο ύψος της θάλασσας, επηρεάζεται από την Δίρφη, αλλά και από την εγγύτητα με τον θαλάσσιο όγκο του ευβοϊκού, παρουσιάζοντας περιοσότερη υγρασία και ψύχρα τα βράδια.
Ο κρύος χειμώνας, το ζεστό καλοκαίρι και το ξηρό φθινόπωρο βοηθούν την άριστη φαινολική ωρίμανση των σταφυλιών. Όλα αυτά είναι στοιχεία ενός μοναδικού terroir, του μικροκλίματος των αμπελώνων του Κτήματος Αβαντίς.
Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε είναι γηγενείς ευβοϊκές αλλά και διεθνείς. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ποικιλομορφία διαφορετικών κλώνων του Syrah και στην αναβίωση της ευβοϊκής ποικιλίας Μαυροκουντούρα, που διέσωσε ο Οινοποιός Απόστολος Μούντριχας το 2007 και καλλιεργείται στους αμπελώνες μας.
Το οινοποιείο βρίσκεται 4χλμ. νοτιοανατολικά της Χαλκίδας, στο χωριό Μύτικας ή Αμπέλια, στην καρδιά του Ληλαντίου πεδίου.
Το πρώτο κτήριο γλευκοποίησης χτίστηκε στις αρχές του 1990, το 2017 προσαρτίστηκε το νέο εμφιαλωτήριο, ενώ ολοκληρώθηκε η νέα πτέρυγα γλευκοποίησης το καλοκαίρι του 2021.
Το οινοποιείο διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης με σύγχρονη παραλαβή σταφυλιών, πνευματικό πιεστήριο κλειστού τύπου ψυχόμενο για την διευκόλυνση της κρυοεκχύλισης, χώρο γλευκοποίησης και ζύμωσης με ανοξείδωτες δεξαμενές και οινοποιητές με ενσωματωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Χώρο εμφιάλωσης αποτελούμενο από σύγχρονο πλυντήριο φιαλών, γραμμή εμφιάλωσης με σύστημα πλήρωσης κενού με άζωτο, περιστροφική ετικετέζα, υπόγεια κάβα ωρίμανσης των βαρελιών και παλαίωσης των κρασιών και χώρο γευστικής δοκιμής.
Το Οινοποιείο είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο ISO 9001, διασφαλίζοντας την συμμόρφωση της παραγωγικής διαδικασίας με τις απαιτήσεις για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, όπως προβλέπονται βάσει της πιστοποίησης.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακαλύψτε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουν
Gaggia Velasca Prestige Υπεραυτόματη μηχανή καφέ
• Νέα υπερ αυτόματη μηχανή καφέ Gaggia με ενσωματωμένο μύλο άλεσης καφέ • Mέγιστη παραγωγή 50 φλιτζάνια την ημέρα • Λειτουργία και προγραμματισμός της μηχανής μέσω οθόνης LCD • Επιλογή ροφήματος με το πάτημα ενός κουμπιού • 6 διαφορετικά ροφήματα • Ενσωματωμένη ανοξείδωτη κανάτα γάλακτος που εύκολα παρασκευάζει κρεμά για cappuccino με το πάτημα ενός κουμπιού • Αυτόματος κύκλος καθαρισμού της κανάτας • Η κανάτα αφαιρείται από την μηχανή και φυλάσσεται στο ψυγείο συντηρώντας άριστα το γάλα • Χωρητικότητα κανάτας παρασκευής αφρογάλακτος 0,5lt • Αποσπώμενη ενότητα παρασκευής καφέ • Αποσπώμενο δοχείο υπολειμμάτων καφέ χωρητικότητας 10 δόσεων • Μύλος άλεσης καφέ με κεραμικά μαχαίρια • Ειδικά σχετισμένο boiler για γρήγορη ανάκτηση θερμοκρασίας • Υποδοχή αλεσμένου καφέ • Προγραμματιζόμενο σύστημα δόσης • Δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του καφέ σε 5 βαθμίδες • Δυνατότητα ρύθμισης του βαθμού άλεσης σε 10 βαθμίδες • Δυνατότητα ρύθμισης της ποσότητας καφέ στο φλιτζάνι • Προγραμματισμός της πoσότητας του αφρογάλακτος • Ρύθμιση της θερμοκρασίας εκχύλισης του καφέ • Ρύθμιση του εκροέα σε ύψος • Λειτουργία προ-έκχυσης (pre infusion) διασφαλίζει εξαιρετική γεύση του espresso • Αποσπώμενο δοχείο νερού • Εξωτερικό περίβλημα:ABS και ανοξείδωτο ατσάλι- -6%Προσφορά!
Roku Japanese Gin 700ml
H πρώτη σκέψη ήταν η δημιουργία ενός τζιν που θα δένει απόλυτα με το ιαπωνικό φαγητό. Για αυτό το λόγο φημολογείται, ότι ο σχεδιασμός του μπουκαλιού και του ποτού διήρκησε κοντά στα 10 χρόνια.Το Roku Gin, φτιάχνεται στο εξειδικευμένο αποστακτήριο “Liquor Atelier”, το οποίο διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά είδη άμβυκα. Τα βότανα αποστάζονται ξεχωριστά σύμφωνα με τις ιδιότητες τους, έτσι ώστε να διατηρούν τα χαρακτηριστικά και την καλύτερη γεύση τους. Για παράδειγμα, το ευγενές άρωμα των ανθών κερασιάς αναδεικνύεται μέσα από αποστάξη υπό κενό σε άμβυκες ανοξείδωτου χάλυβα. Από την άλλη, η δυνατή γεύση από το Ιαπωνικό φρούτο ΥUZU, επιτυγχάνεται με απόσταξή του σε άμβυκες χαλκού.Συνολικά αποστάζονται ξεχωριστά 14 διαφορετικά βότανα.6 από αυτά είναι Ιαπωνικά και η συγκομιδή τους γίνεται στην ακμή της ωριμότητάς τους, για να μπορέσουν να δώσουν το μέγιστο των αρωμάτων και γεύσεων τους.Την Άνοιξη μαζεύουν το Sakura flower (άνθη κερασίας) και το Sakura Leaf (φύλλα κερασιάς).Το Καλοκαίρι γίνεται η συγκομιδή του Sencha Tea (πράσινο τσάι-μεγαλώνει στον ήλιο και είναι δυνατό) και του Gyokuro Tea (είδος πράσινου τσαγιού που μεγαλώνει στην σκιά-θεωρείται premium και έχει απαλή γεύση).Το Φθινόπωρο μαζεύουν το Sansho pepper (πιπέρι που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιαπωνία με έντονο άρωμα εσπεριδοειδών).Το Χειμώνα μαζεύουν το φρούτο Υuzu (σπάνιο και πολύ ακριβό εσπεριδοειδές-θεωρείται super fruit και είναι αγαπημένο υλικό διάσημων σεφ)και χρησιμοποιούν τις φλούδες του.Τα υπόλοιπα 8 βότανα που χρησιμοποιούνται είναι παραδοσιακά και γνωστά σε όλους: Άρκευθος, κόλιαντρο, ρίζα Αγγελικής, κάρδαμο, κανέλλα, φλούδες λεμονιού και νερατζιού.Τα 14 αυτά αποστάγματα ανακατεύονται προσεκτικά και δημιουργούν το ROKU GIN.Μύτη: Εκλεπτυσμένη και προκλητική. Νότες γλυκών εσπεριδοειδών (φλούδες), άρκευθος, λουλούδια, πράσινο τσάι, πιπέρι.Στόμα: Πολύ καλά ισορροπημένο. Άνθινες νότες (γιασεμί), άρκευθος, εσπεριδοειδή, πράσινο τσάι και μπαχάρι. Γεμάτο σώμα με μακρά και πολυδιάστατη επίγευση.Food pairing: Συνοδεύει ιδανικά sushi και ταρτάρ τόνου.Perfect Serve: Japanese Gin N' Tonic με Thomas Henry Tonic και 6 πολύ λεπτά sticks από φρέσκο Ginger. - -7%Προσφορά!
Ρούμι Matusalem Insolito 700ml
Matusalem rum Insolito | Wine CaskΤο Insólito είναι ένα πρωτοποριακό ρούμι εμπνευσμένο από τα ροζέ κρασιά της Προβηγκίας με ξεχωριστή γεύση, όψη, αίσθηση και χρώμα που κάνουν τους γνώστες του ρουμιού να λατρέψουν και όσοι δεν πίνουν ρούμι θα λατρέψουν να δοκιμάσουν.Ένα βουτυρένιο φινίρισμα, με νότες φρυγανισμένου ψωμιού και κόκκινων φρούτων σε αρμονία με τα υπολείμματα τανινών κρασιού. Αυτό το μοναδικό γευστικό προφίλ το καθιστά εξαιρετική επιλογή για long drinks, σύντομα ποτά και κλασικά cocktail, αλλά ξεχωρίζει και από μόνο του.ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ: Κάθε μπουκάλι διαθέτει μια απεικόνιση μεταξοτυπίας που αποτυπώνει την ουσία της ένωσης μεταξύ των σταφυλιών και του ζαχαροκάλαμου. - -7%Προσφορά!
Tonys chocolonely Ben & Jerry’s Strawberry Cheesecake 180g
Η σοκολάτα Tony's Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake είναι μια εκπληκτική συνεργασία μεταξύ δύο διάσημων εταιρειών, η οποία συνδυάζει την αγαπημένη γεύση του τυριού και της φράουλας με την πλούσια γεύση της λευκής σοκολάτας. Κάθε κομμάτι προσφέρει μια γευστική εμπειρία που ικανοποιεί τις αισθήσεις, με τη γεύση της φράουλας και του τυριού να συνδυάζονται αρμονικά με την πλούσια σοκολάτα.Η σοκολάτα Tony's Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake προσφέρει έναν γευστικό συνδυασμό γεύσεων που θα κάνει τους λάτρεις της σοκολάτας να απολαύσουν κάθε μπουκιά. Είναι ιδανική για να απολαύσετε σε στιγμές χαλάρωσης ή για να την μοιραστείτε με αγαπημένα πρόσωπα. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια γλυκιά και νόστιμη απόλαυση που ξεχωρίζει.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- -5%Προσφορά!
Syrah κόκκινο 750ml | Κτήμα Αβαντίς
Το Syrah του Κτήματος Αβαντίς, είναι το κρασί που καθιέρωσε τον δημιουργό του Απόστολο Μούντριχα στον οινόφιλο κόσμο. Πλούσιο και στιβαρό υποδηλώνει έντονα την παρουσία του.Χρώμα βαθύ ρουμπινί με αρώματα μπαχαρικών, πιπεριού, κανέλας, καπνού, που πλαισιώνονται από μαύρο φρούτο με νύξεις βανίλιας.Στο στόμα είναι πλούσιο, μπαχαρένιο, πληθωρικό με ώριμες αισθητές ταννίνες και στρογγυλή μακριά επίγευση.Το κρασί είναι αφιλτράριστο, συνεπώς οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος στην φιάλη είναι φυσιολογική. Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του. - -5%Προσφορά!
Κτήμα Αβαντίς Lenga Λευκό 750ml
Το Lenga Gewurztraminer του κτήματος Αβαντίς αποτελεί την ελληνική απάντηση στην οινοποίηση μια ποικιλίας που έχει το alter ego της στην φημισμένη Αλσατία.Η ποικιλία Gewurztraminer εγκλιματίστηκε ιδανικά στην Εύβοια δίνοντας εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Ο όγκος, ο πλούτος και η κομψότητά του είναι πράγματι αξιοζήλευτα για κρασί που δεν έχει δεχτεί την παρουσία της δρυός.Έχει απαλό χρυσό χρώμα με πράσινες ανταύγειες, έντονα αρώματα γλυκού τριαντάφυλλου, leeches, εξωτικών φρούτων, πιπεριού, μέντας, ginger, καραμέλας και μπαχαριών. Πίνεται φρέσκο και συνοδεύει ιδανικά έθνικ κουζίνες. - -5%Προσφορά!
Κτήμα Αβαντίς Άγιος Χρόνος | 750ml
Κτήμα Αβαντίς Άγιος Χρόνος | Κόκκινο Ξηρό ΚρασίΠεριοχή Αφράτι - Μύτικας ΕυβοίαςΟινοποίηση Συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών με μακρά εκχύλιση. Μηλογαλακτική ζύμωση και 12μηνη ωρίμανση σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια.Γευσιγνωσία Βαθύ ρουμπινί χρώμα, μύτη με έντονο πολύπλοκο bouquet, αρώματα μαύρων ώριμων φρούτων, βιολέτας, γλυκόριζας, βερύκοκου και στο φόντο αρώματα από την ωρίμανση στο βαρέλι. Στόμα πλούσιο με πολύπλοκη, φρουτώδη μπαχαρένια αίσθηση με πολύ κομψές βελούδινες ταννίνες, ισοροπημένη οξύτητα και φινέτσα. Βελούδινη υφή και μακριά επίγευση.