Αρχική >
Κτήμα Αργυρού | Estate Argyros
Το Κτήμα Αργυρού στη Σαντορίνη είναι ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία του νησιού. Η ιστορία του ξεκινά πριν από πολλά χρόνια, με την οικογένεια Αργυρού να παράγει κρασί στη Σαντορίνη από γενιές. Το κτήμα Αργυρού συνεχίζει να είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που διαθέτει ένα εκτεταμένο αμπελώνα στον κρατήρα του ηφαιστείου του νησιού.
Το κτήμα εξειδικεύεται στην παραγωγή οίνων με βάση τις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών, όπως το Ασύρτικο, Αθήρι, και το Αηδάνι. Με την πάροδο του χρόνου, το Κτήμα Αργυρού έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία οινοποιεία της Σαντορίνης, γνωστό για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών που αντανακλούν τη μοναδική γεύση και την τοπική παράδοση του νησιού.
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακάλυψε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουμε
- -7%Προσφορά!
Plantation Grand Reserve 5 years Rum 700ml
Ένα απόσταγμα από τη γενέτειρα του ρουμιού, τα Barbados, που παλαιώνει πρώτα στο τροπικό κλίμα της νήσου σε βαρέλια που έχει ξεκουραστεί νωρίτερα Bourbon Whiskey και ύστερα στο εύκρατο κλίμα της Γαλλίας σε βαρέλια Cognac για να αποκτήσει τον ισορροπημένο και ντελικάτο χαρακτήρα του.Xρώμα: Λαμπερό χρώμα πορτοκαλί, άψογη ευκρίνειαΓεύση: Η είσοδος είναι γλυκόπικρη με γεύση καραμελωμένο κρεμμύδι και ψητά μπισκότα. Μέσα στον ουρανίσκο είναι γευστικό και φρουτώδες λες και ψήθηκε με οπωρώνα φρούτα.Μύτη: Στην πρώτη επαφή με τη μύτη όλα θυμίζουν μυρωδιές που απαντώνται σε φούρνο, ιδίως μαύρη ζάχαρη, το μέλι, σκουρόχρωμης καραμέλας, ζαχαρωμένα αμύγδαλα, αλλά και καπνό πίπας, φρυγανισμένο marshmallow. Στην δεύτερη επαφή μετά από περαιτέρω αερισμό ανακαλύψετε λίπος μπέικον, λαρδί, μαύρη σταφίδα και δαμάσκηνο.Επίγευση: Τελειώνει με μεγάλη γλυκόπικρη και σοκολατένια επίγευση.Παλαίωση: 3-4 χρόνια τροπικής παλαίωσης σε βαρέλια bourbon στα Barbados και 1-2 χρόνια σε δρύινα βαρέλια Ferrand στη Γαλλία. - -7%Προσφορά!
Rum Saint James Agricole Imperial White 700ml
To Saint James Imperial Blanc, είναι ένα λευκό Agricole Rhum (διαυγές), που συνδυάζει δυνατό χαρακτήρα με έντονα αρώματα, διατηρώντας παράλληλα μια υπέροχα λεπτή και φίνα γεύση. Δεν επιδέχεται παλαίωση.ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣΦρεσκοκομμένο ζαχαροκάλαμοΑνθικά & βοτανικά αρώματαΔοκιμάστε το σε ένα Mojito ή ένα Ti Punch.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- -7%Προσφορά!
Cuvee Evdemon Estate Argyros 750ml
Vintage: 2019 Ονομασία: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη Ποικιλία σταφυλιού: 100% Ασύρτικο Το Cuvee Evdemon φλερτάρει με τα όρια της κατανόησης του Σαντορινιακού περιβάλλοντος από το Κτήμα Αργυρού. Βιοδυναμικά καλλιεργημένοι, πολύ παλιοί Ασύρτικοι αμπελώνες, ηλικίας τουλάχιστον 150 ετών, στον Πύργο δίνουν εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις. Ζυμωμένο, μερικώς μη εμβολιασμένο, σε ανοξείδωτο χάλυβα, σε ψυχρές θερμοκρασίες και παλαίωση για περίπου τριάντα μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές με λεπτές οινολάσπες, ενώ το ένα τέταρτο του μείγματος είχε δώδεκα μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και μετά τους υπόλοιπους μήνες σε ανοξείδωτο χάλυβα. Ένα κρασί που εστιάζει στην αρχιτεκτονική του ουρανίσκου που χρειάζεται αρκετά χρόνια σε μπουκάλι για να ανοίξει ενώ μπορεί να ανταμείψει το κελάρι για περισσότερα από 15 χρόνια. - -7%Προσφορά!
Santorini Estate Argyros 750ml
Ονομασία: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη Ποικιλία σταφυλιού: 100% Ασύρτικο Η πιο σημαντική εμφιάλωση του κτήματος, η ουσία αυτού που αντιπροσωπεύει το Κτήμα Αργυρός. Προσεκτικά επιλεγμένα αγροτεμάχια, ηλικίας που ξεπερνούν τον αιώνα, από κορυφαίας ποιότητας περιοχές του νησιού, κυρίως Μεσσαριά, Καρτεράδο, Πύργο, Μεγαλοχώρι και Ακρωτήρι. Ζυμώνεται σε ανοξείδωτο χάλυβα σε ψυχρές θερμοκρασίες και παλαίωσε για δύο μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε λεπτές οινολάσπες. Ένα αντίγραφο της Σαντορίνης, τουλάχιστον κάτω από τους φακούς Αργυρού, που δείχνει αγνότητα και ράτσα χωρίς υπερβολές, που αναπτύσσεται για τουλάχιστον μια δεκαετία. - -7%Προσφορά!
Κτήμα Αργυρού Μαυροτράγανο Ερυθρό 750ml
Κτήμα Αργυρού Μαυροτράγανο Ερυθρό Ξηρό ΚρασίΤο vin de garde red του Κτήματος Αργυρού.Αμπελώνες σαράντα ετών από την Επισκοπή, κρύο μούλιασμα για πέντε ημέρες, κλασική οινοποίηση κόκκινου κρασιού, παλαίωση στις οινολάσπες σε ανοξείδωτο χάλυβα για έξι μήνες και στη συνέχεια επιπλέον παλαίωση για δύο χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.Μια πιο λιτή, πιο κομψή ανάγνωση του χαρακτήρα του Μαυροτράγανου, που συνήθως χρειάζεται δύο χρόνια σε μπουκάλι για να ανθίσει πλήρως, ενώ διατηρείται μια δεκαετία μετά τον τρύγο.