Αρχική >


Γαία Οινοποιητική
Οινοποιείο-Αμπελώνας | Σαντορίνη
Μια μοναδική περιοχή διεθνώς αναγνωρισμένη για το ιδιαίτερο οικοσύστημα της. Τα σπάνια λευκά κρασιά της γηγενούς ποικιλίας του Ασύρτικου οφείλουν τη μοναδικότητά τους στο ηφαιστειακό και πορώδες έδαφός του νησιού. Στην ανατολική πλευρά του νησιού, μεταξύ των οικισμών Καμάρι και Μονόλιθος, πάνω στην παραλία και κοντά στο αεροδρόμιο, βρίσκεται το οινοποιείο μας. Ένα αναπαλαιωμένο βιομηχανικό κτήριο των αρχών του προηγούμενου αιώνα.
Οινοποιείο-Αμπελώνας | Νεμέα
Η πατρίδα του αμπελώνα μας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 250 με 850 μέτρα παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στις εδαφοκλιματικές συνθήκες μέσα στη ζώνη Π.Ο.Π. Νεμέα. Στην καρδιά του, στη θέση Κούτσι, κτίστηκε το 1997 το οινοποιείο μας, με χωρητικότητα 3.060 εκατόλιτρα, εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου, που προσφέρει στον οινολόγο όλα τα μέσα για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακαλύψτε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουν
- -3%Προσφορά!
Parfait amour liquer Giffard 700ml
Τα βασικά Cocktail Liqueurs έχουν προετοιμαστεί βάση των απαιτήσεων, επαγγελματιών, barmen. Με γνωστές γεύσεις όπως τα Blue Curacao, Triple Sec ή Βερύκοκκο μέχρι, ιδιαίτερες όπως τα Rhubarb, Violet, Ανανά ή Αμύγδαλο και Cognac, η Giffard διαθέτει μια τεράστια γκάμα αρωματικών λικέρ για να δημιουργήσετε τα πιο καινοτόμα και εύγευστα cocktails. Παλιά συνταγή με νότες βιολέτας, γερρανίου, πορτοκαλιού και βανίλιας.Λαμπρό ιώδες / λιλά χρώμα. Πολύχρωμη και πολύ αρωματική μύτη. Ανοιξιάτικη γεύση με τις κυρίαρχες ιώδες νότες.Γεύση: Αρχικά λουλουδάτο, μαλακώνεται από τις φρουτώδεις και πικάντικες νότες πορτοκαλιού και βανίλιας.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- -5%Προσφορά!
Θαλασσίτης 2022 Λευκό ξηρό κρασί 750ml
Ο «Θαλασσίτης» παράγεται από Ασύρτικο, την παραδοσιακή λευκή ποικιλία κρασοστάφυλων της Σαντορίνης.Ίσως πρόκειται για τη μοναδική ποικιλία στον Μεσογειακό χώρο που καταφέρνει κάτω από αυτές τις κλιματολογικές συνθήκες να συνδυάσει την ικανοποιητική ωριμότητα των σταφυλιών με μία σχετικά υψηλή οξύτητα, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό για τη γευστική ισορροπία των λευκών ξηρών οίνων. Το Ασύρτικο που επιλέγουμε για το «Θαλασσίτη» προέρχεται αποκλειστικά από τους αυτόριζους αμπελώνες της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου. Η δε μέση ηλικία αυτών των αμπελώνων υπολογίζεται σε 70 με 80 χρόνια περίπου.Η ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, που σπάνια ξεπερνά τα 350 kg (26hl/ha), σε συνδυασμό με το έδαφος και την ποικιλία, δίνει ένα κρασί πληθωρικό, νευρικό, με έντονη προσωπικότητα. Ο «Θαλασσίτης» αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και ιδιαίτερα με θαλασσινά, ψάρια και οστρακόδερμα αλλά και αρνάκι λεμονάτο.Γενικά με γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό. Μία ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από την Σαντορίνη είναι ότι, ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν "συμπεριφορά" ερυθρών!Δοκιμάστε να παλαιώσετε τον «Θαλασσίτη» σας για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως με θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12-14 °C.Ο «Θαλασσίτης» θα αλλάξει. Η μεταλλική του διάσταση θα υποχωρήσει ενώ αρώματα φρούτων και μελιού θα ντύσουν το σώμα του.Τέλος θυμηθείτε να περάσετε τον «Θαλασσίτη» σας (τον νέο ή τον παλαιωμένο) σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν τον απολαύσετε. Θα εκπλαγείτε...!Το χρώμα του είναι λαμπερό λεμονοπράσινο.Το αρωματικό του προφίλ φωνάζει Σαντορίνη, με τα εσπεριδοειδή και κυρίως το λεμόνι, με τις φλούδες των εσπεριδοειδών, με ένα γλυκό ροδάνικο αλλά και με τα αρώματα του μπαρουτιού.Στο στόμα είναι και πάλι λεμονάτο με τραγανή οξύτητα, πλούσια γεύση και μία ωραία αλμυρή επίγευση.