Αρχική >


ΕΟΣ Σάμου
Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣ Σάμου) ιδρύθηκε το 1934, αποτελώντας έναν από τους παλαιότερους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα. Η ίδρυσή του προέκυψε μετά από κινητοποίηση των αμπελουργών του νησιού, με στόχο την προστασία της παραγωγής και του εισοδήματός τους.
Σήμερα, ο ΕΟΣ Σάμου συγκεντρώνει περίπου 2.200 μέλη και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων οινοποιείων της χώρας. Ο Συνεταιρισμός συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται σχεδόν το σύνολο της οινικής παραγωγής του νησιού, επενδύοντας συνεχώς σε τεχνολογία και τεχνογνωσία, ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις κατά ISO και HACCP.
Το σαμιώτικο κρασί, ιδιαίτερα το Μοσχάτο Σάμου, αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου έχουν λάβει εκατοντάδες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις, με την πρώτη βράβευση να χρονολογείται το 1937.
Το 2024, ο ΕΟΣ Σάμου συμπλήρωσε 90 χρόνια ιστορίας, με τα κρασιά του να συνεχίζουν να διακρίνονται διεθνώς. Συγκεκριμένα, το 2023, τα σαμιώτικα μοσχάτα κρασιά τιμήθηκαν με ένα “διαμάντι” και άλλα 9 βραβεία, προσθέτοντας νέες διακρίσεις στις εκατοντάδες που έχει συλλέξει ο Συνεταιρισμός στα 90 χρόνια της ιστορικής του συνέχειας.
Για την ανάδειξη της μακραίωνης ιστορίας της αμπελοκαλλιέργειας στη Σάμο, ο ΕΟΣ Σάμου λειτουργεί το Μουσείο Οίνου, στεγασμένο σε ένα πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο λειτουργούσε πριν την ίδρυση του Συνεταιρισμού ως οιναποθήκη και αργότερα ως βαρελοποιείο. Το μουσείο προσφέρει μια οργανωμένη διαδρομή που περιγράφει, μέσω των εκθεμάτων, όλη την ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακαλύψτε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουν
- -5%Προσφορά!

Αμέθυστος Ροζέ Costa Lazaridi 750ml
Amethystos Rosé 2024 | Costa Lazaridi
Η νέα εσοδεία του Amethystos Rosé δεν είναι απλώς μια συνέχεια μιας μακράς παράδοσης· είναι η ώριμη έκφραση ενός στυλ που το ίδιο το Κτήμα Costa Lazaridi που καθιέρωσε. Από το 1992, αυτό το ροζέ αποτέλεσε πρότυπο για τα ελληνικά οινοποιεία που αναζητούν πλούτο, ισορροπία και φινέτσα στο ίδιο ποτήρι.
Το 2024 μας φέρνει ένα κρασί με λαμπερό, σχεδόν ηλιοβασιλεμένο τριανταφυλλί χρώμα, αποτέλεσμα της σύζευξης 80% Cabernet Sauvignon και 20% Merlot από τον δραμινό αμπελώνα. Η μύτη είναι γενναιόδωρη, με νότες κόκκινου φραγκοστάφυλου, ώριμης φράουλας και μιας ανάσας καραμελωμένης γλύκας.
Στο στόμα η υφή είναι ζωντανή, με οξύτητα που ξυπνά τον ουρανίσκο, ενώ ο πλούτος του φρούτου δίνει βάθος και διάρκεια. Το τελείωμα είναι μακρύ και φρουτώδες, με αίσθηση φρεσκάδας που σε καλεί να ξαναγεμίσεις το ποτήρι. Η οινοποίηση με ελεγχόμενη εκχύλιση και χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις εξασφαλίζει δομή και πολυπλοκότητα, καθιστώντας το ιδανικό για κατανάλωση τώρα αλλά και για 2–3 χρόνια μπροστά.
Στο τραπέζι, στέκεται με άνεση δίπλα σε ελληνικά λαδερά, γεμιστά ή ψάρια με ντομάτα, ενώ απογειώνει πιάτα με θαλασσινά, πικάντικη ασιατική κουζίνα ή ριζότο με γαρίδες.
Με το Χρυσό Μετάλλιο από το Berliner Wein Trophy 2025 να το συνοδεύει ήδη, το Amethystos Rosé 2024 αποδεικνύει ότι η παράδοση μπορεί να παραμένει ζωντανή και συναρπαστική, αρκεί να ξέρεις πώς να τη μεταμορφώνεις σε εμπειρία.
- -13%Προσφορά!

Μηχανή καφέ Ascaso T ONE 3 group Black & Wood
Αυτόματη ηλεκτρονική δοσομετρική μηχανή καφέ.Ανοξείδωτος χάλυβας & μαύρο σώμα με πλαϊνα και μπροστινά πάνελ, εύκολα στην αποσυναρμολόγηση.Τρία (3) γρουπ μηχανή καφέ, με τεχνολογία multi boiler και με δυνατότητα απομόνωσης κάθε γκρουπ.PID Controller, δυνατότητα ρύθμισης και ελέγχου θερμοκρασίας σε κάθε γκρουπ και στο κεντρικό boiler, με ρύθμιση +- 0.1 βαθμό κελσίου.Ψηφιακό χρονόμετρο εκχύλισης κάθε γκρουπ.Ψηφιακές ενδείξεις θερμοκρασίας.Μεγάλη γκάμα σε επιλογές λειτουργίας και ρυθμίσεις, Απόλυτος έλεγχος.Επιπλέον εξωτερική θερμομόνωση σε boiler καφέ και κεντρικό.Επαγγελματικά θερμοδυναμικά γκρουπ.Δυνατότητα ρύθμισης και ελέγχου θερμοκρασίας ανά βαθμό κελσίου ανά γκρουπ.Δυνατότητα ρύθμισης προ ψεκασμένου νερού εκχύλισης (προέκχυση - pre infusion) μέχρι 4 δευτερόλεπτα με λειτουργία on/off στις ηλεκτροβαλβίδες.Ανεξάρτητο boiler για ατμό και ζεστό νερό από ανοξείδωτο χάλυβα AISI 316, κολλημένο εσωτερικά και εξωτερικά με κόλληση πλάσμα - plasma.Θερμική εξισορρόπηση θερμοκρασίας +- 0.5 βαθμό κελσίου, με εξοικονόμηση ενέργειας έως και 50%.Υψηλής απόδοσης αντλία νερού 200 λίτρων παροχή.Βαλβίδες, αντλία, σύνδεσμοι και αντιστάσεις στο εσωτερικό της μηχανής καφέ, αποτελούνται από ανοξείδωτο ατσάλι.Διατήρηση πίεσης ακόμη και μετά από μακρά και ταυτόχρονη χρήση των γκρουπ.Δυνατό σύστημα παροχής ατμού (10 χιλιοστά διάμετρος σωλήνα).Υψηλής ποιότητας φίλτρα-σίτες γκρουπ από ανοξείδωτο ατσάλι 304.Ηλεκτρονικό δοσομετρικό πληκτρολόγιο με φωτισμό.13 λίτρα boiler από ανοξείδωτο χάλυβα 316L με βάνα αποστράγγισης.Δύο (2) ακροφύσια ατμού διαμέτρου 10 χιλιοστών με θερμομόνωση.Φωτισμός LED στον χώρο παραγωγής καφέ.Ρυθμιζόμενα πόδια, για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή σε επιφάνειες.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Vin Doux Λευκό γλυκό | ΕΟΣ Σάμου 750ml
Το Samos Vin Doux είναι ένα λευκό γλυκό κρασί από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου (ΕΟΣ Σάμου), που παράγεται από την ποικιλία Μοσχάτο Σάμου. Ανήκει στην κατηγορία των Vins de Liqueurs και είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου, καθώς και το Νο 1 σε πωλήσεις γλυκό κρασί στην Ελλάδα, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.
Τα αμπέλια καλλιεργούνται σε ημιορεινές και ορεινές αναβαθμίδες του νησιού, γνωστές ως πεζούλες, όπου το μικρόρωγο Μοσχάτο αναπτύσσει τα χαρακτηριστικά του.
Το Samos Vin Doux έχει ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα. Στη μύτη, κυριαρχούν αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού και καραμέλας βουτύρου, εκφράζοντας με φρέσκο τρόπο τον χαρακτήρα του Μοσχάτου σταφυλιού. Στο στόμα, είναι πλούσιο και λιπαρό, με ισορροπημένη οξύτητα και έντονη γλυκύτητα, ενώ η επίγευση είναι μακρά, με νότες από ζαχαρωμένα φρούτα.
Σερβίρεται ιδανικά στους 8-10°C. Ως κλασικό επιδόρπιο κρασί, συνοδεύει ελαφρά και ανοιχτόχρωμα γλυκά, όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα και τάρτες φρούτων, καθώς και κρεμώδη επιδόρπια. Επίσης, μπορεί να σερβιριστεί ως απεριτίφ πριν το φαγητό, συνοδευόμενο από φρούτα, τυριά και ξηρούς καρπούς. Είναι εξαιρετικός συνοδός ώριμου πεπονιού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική για τη δημιουργία γευστικών σιροπιών, καθώς και στη μαγειρική για τον εμπλουτισμό γλυκόξινων σαλτσών και πιάτων με πουλερικά ή ασιατική και ιταλική κουζίνα.




