Αμύνταιο

17 προϊόντα
- -7%Προσφορά!

Ξινόμαυρο Κτήμα Άλφα 750ml
Ξινόμαυρο «Σκαντζόχοιρος» – Κτήμα Άλφα
Δεν είναι ένα ακόμα Ξινόμαυρο. Είναι το Ξινόμαυρο του Σκαντζόχοιρου — μονοποικιλιακό, από έναν και μόνο αμπελώνα στο Αμύνταιο, που κοιτάζει βορρά και χαρίζει κρασί με αυθεντική ταυτότητα. Στο ποτήρι ξεδιπλώνει βαθύ κόκκινο χρώμα και αρώματα ώριμου κόκκινου φρούτου, λιαστής ντομάτας και μπαχαρικών, με εκείνη την χαρακτηριστική «τραγανή» οξύτητα που κάνει το Ξινόμαυρο μοναδικό.
Στο στόμα είναι στιβαρό, με δομή και επιμονή, αλλά ταυτόχρονα βελούδινο — σαν να έχει εξημερωθεί χωρίς να χάσει τον άγριο χαρακτήρα του. Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια δίνει διακριτική πολυπλοκότητα, ενώ η μακριά επίγευση αφήνει μια γευστική υπογραφή που δύσκολα ξεχνάς.
Ένα κόκκινο κρασί που δεν φτιάχτηκε για να «αρέσει σε όλους», αλλά για να γοητεύσει όσους αναζητούν βάθος και αυθεντικότητα. Ταιριάζει ιδανικά με κρέατα στη σχάρα, μαγειρευτά με πλούσιες σάλτσες και τυριά που δεν σηκώνουν συμβιβασμούς.
- -5%Προσφορά!

Ράμνιστα Κυρ Γιάννη 750ml
Γκρενά κόκκινο χρώμα. Μύτη με έντονο κόκκινο φρούτο και νότες τριαντάφυλλου που ακολουθούν και στο στόμα. Μαλακές τανίνες και διακριτικές νότες βαρελιού και μπαχαρικών. Η οξύτητα προσδίσει νεύρο στη γεμάτο και στρογγυλό σώμα. Μακρύ τελείωμα. Ένα κρασί με αξιοσημείωτη δυναμική παλαίωσης (έως και 15 έτη).100% Ξινόμαυρο | ΠΟΠ ΝάουσαPairingΣύνθετα αρώματα, στιβαρή δομή τανινών και βελούδινη οξύτητα. Ένα εξαιρετικό ταίρι για κόκκινο κρέας και κυνήγι.Ράμνιστα» στη ντοπιολαλιά σημαίνει «βασιλικός λόφος» αντικατοπτρίζοντας το χαρακτηριστικό ανάγλυφο του αμπελώνα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. Τα «αμπελοτόπια της Ράμνιστας» είναι η πηγή των Ξινομαυρων για αυτό το κρασί, από τα οποία, κάθε χρονιά, επιλέγονται τα καλύτερα blocks.ΟινοποίησηΑυστηρή διαλογή σε δονούμενη τράπεζα. Προζυμωτικη εκχύλιση για 7 ημέρες σε χαμηλές θερμοκρασίες (8-10°C). Ζύμωση με pigeage για 10-15 ημέρες και ανακύκλωση, σε συνδυασμό γαλλικών δρύινων κάδων (5 τόνων) και ανοιξείδωτης δεξαμενής (5 τόνων) στους 20-26°C. Η θερμοκρασία αυτή διατηρείται και κατά τη διάρκεια της μεταζυμωτικής εκχύλισης (2-6 ημέρες). Μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια. Ωρίμανση για 16 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 228 λίτρων (1ης, 2ης και 3ης χρήσης). Το πρώτο χαρμάνι των blocks γίνεται στον 6ο μήνα ωρίμασης. Το τελικό πριν από την εμφιάλωση.

