Αρχική >
Vaptistis Winery
Το οινοποιείο
Το ‘’boutique’’ οινοποιείο βρίσκεται στη Στενή στη Τήνο, στους πρόποδες του Τσικνιά σε υψόμετρο περίπου 410 μέτρα από τη θάλασσα.
Εκεί στεγαζόμαστε από το 2018 με όλες τις παραγωγικές διαδικασίες για την δημιουργία των κρασιών μας να πραγματοποιούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο
“Η καταγωγή μας από τη Τήνο και η αγάπη για το πανέμορφο αυτό νησί μας έδωσε τη διάθεση και το κίνητρο και λίγο αργότερα – μετά από καλή εξοικείωση με το αντικείμενο – να ασχοληθούμε με τη δημιουργία αμπελώνα και την παραγωγή κρασιού. Από πεποίθηση, από επιλογή και από αγάπη γι’ αυτές χρησιμοποιούμε αποκλειστικά Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού και μάλιστα μόνο εκείνες που διαπιστώσαμε ότι προσαρμόζονται τέλεια στις συνθήκες του νησιού μας. Η διάθεσή μας να συμβάλουμε κι εμείς στην ποιοτική δουλειά που γίνεται για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του Ελληνικού αμπελώνα συναντά την ανακάλυψη του ενδιαφέροντος των terroirs της Τήνου και παράλληλα συναντά την ανάδειξη του νησιού μας και το πέρασμα στο προσκήνιο της δημοσιότητας για όλα τα είδη από χαρίσματα που διαθέτει.”
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακάλυψε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουμε
- -6%Προσφορά!
Edinburgh Gin Rhubarb & Ginger Liqueur 500ml
Το Edinburgh Gin Rhubarb & Ginger Liqueur είναι ένα λικέρ που συνδυάζει τη φρεσκάδα του ραβέντι με τη ζεστασιά του τζίντζερ, δημιουργώντας μια μοναδική γευστική εμπειρία. Το λικέρ αυτό έχει έντονο άρωμα ραβέντι και τζίντζερ, με γλυκές και πικάντικες νότες. Η γεύση του είναι φρουτώδης και εξωτική, με ευχάριστη οξύτητα και ζεστασιά στο τελείωμα. Είναι ιδανικό για να το απολαύσεις σκέτο, σε cocktails ή να προστεθεί σε διάφορες καλοκαιρινές συνταγές για μια αναζωογονητική πινελιά γεύσης. - -5%Προσφορά!
Lost Lake Απόσταγμα σταφύλης Μαλαγουζιά 200ml
Το μονοποικιλιακό απόσταγμα σταφυλής από την ποικιλία Μαλαγουζιά είναι η δεύτερη και πολύ επιτυχημένη απόπειρα του Αποστακτηρίου Lost Lake στην παρασκευή μονοποικιλιακού αποστάγματος. Παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα, με την ζύμωση και απόσταξη ολόκληρων των σταφυλιών Μαλαγουζιάς. Τα σταφύλια δεν πιέζονται, ώστε ο χυμός να εκφράσει τον χαρακτήρα της ποικιλίας. Φρέσκο και ιδιαίτερα αρωματικό, με εξωτικά αρώματα ανανά και μάνγκο, γλυκόπιοτο, με κομψή επίγευση.Η απόσταξη πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Σερβίρεται καλύτερα στους 12-15 °C - -7%Προσφορά!
COCCHI Vermouth Torini Extra Dry 500ml
COCCHI Vermouth Torino Extra Dry PiemonteseΓεννήθηκε από τη συνεργασία μερικών από τους καλύτερους bartenders του κόσμου και την ομάδα οινολόγων και βοτανολόγων του Cocchi.Το Cocchi Dry Vermouth di Torino, με Piemontese Artemisia, σπάνιων πικρών βοτάνων και λευκού κρασιού υψηλής ποιότητας, ενσαρκώνει την ουσία ενός κλασικού Vermouth di Torino.Η μοναδική συνταγή είναι εμπλουτισμένη με εσπεριδοειδή, έγχυμα περγαμόντου και βότανα των Άλπεων που οδηγεί σε ένα dry αλλά και πιο λουλουδένιο γευστικό προφίλ.Γεννημένο με στόχο να πετύχει την τέλεια ισορροπία του Dry Martini.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ANTARA Vaptistis Winery 750ml
Σχετικά ανοιχτόχρωμο και αχυροκίτρινο. Ελαφρύ άρωμα αλμυρής θαλασσινής πέτρας, μία διακριτική αίσθηση θαλασσινής αλμύρας, ξύσμα λεμονιού και μαύρο πιπέρι.Ασύρτικο 100% | Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΚυκλάδεςΜε τις οινολάσπες για 6 μήνες, 1 χρόνο στη φιάληΟινοποίηση και ωρίμανσηΣταφύλια από το ιδιόκτητο αμπέλι, τρυγημένα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Εκραγισμός και εξαγωγή χυμού σε πνευματικό πιεστήριο.Ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες για 20 μέρεςΩρίμανση με τις οινολάσπες για 6 μήνεςΓευσιγνωσίαΣχετικά ανοιχτόχρωμο και αχυροκίτρινο. Ελαφρύ άρωμα αλμυρής θαλασσινής πέτρας, μία διακριτική αίσθηση θαλασσινής αλμύρας, ξύσμα λεμονιού και μαύρο πιπέρι. Η γεύση είναι λεμονάτη και τραγανή και «ακουμπάει» σε ορυκτό φόντο. Πολύ ενδιαφέρουσα επίγευση, σε πιπεράτους και ορυκούς τόνους.ΣυνοδείαΓευστικοί Συνδυασμοί: τυρί φέτα σκληρή Καλαβρύτων, Τριπόλεως και Κεφαλλονιάς, ταραμοσαλάτα και μελιτζανοσαλάτα, οστρακόδερμα ωμά, καπνιστά ψάρια, μερικά μεγάλα ψάρια ψητά στα κάρβουνα (συναγρίδα, τσιπούρα, καλκάνι, φαγκρί), χοιρινό απάκι Κρήτης.POTAMISI Vaptistis Winery 750ml
Χρυσό χρώμα μεσαίας έντασης. Άρωμα κυρίως φρουτώδες (αχλάδι, ώριμο πράσινο μήλο, ανανά) με στοιχεία βρεγμένου σχιστόλιθου και αγριοβότανων (θυμάρι, γιασεμί).ΠΟΙΚΙΛΙΑ Άσπρο Ποταμίσι 100% | Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΚυκλάδεςΩΡΙΜΑΝΣΗ 6 στη δεξαμενή & 4 μήνες στην φιάληΟινοποίηση και ωρίμανσηΔιαλογή του καρπού, εκραγισμός και πίεση σε κάθετο πιεστήριο, στατική απολάσπωση εν ψυχρώ στους 11 °C.
Ζύμωση μισής ποσότητας με γηγενείς ζύμες σε τσιμεντένιο αμφορέα και της άλλης μισής σε ανοξείδωτη δεξαμενή με επιλεγμένες ζύμες για περίπου 20 μέρες στους 18°C. Ωρίμανση με τις οινολάσπες στην δεξαμενή για 6 μήνες
ΓευσιγνωσίαΧρυσό χρώμα μεσαίας έντασης. Άρωμα κυρίως φρουτώδες (αχλάδι, ώριμο πράσινο μήλο, ανανά) με στοιχεία βρεγμένου σχιστόλιθου και αγριοβότανων (θυμάρι, γιασεμί).
Δροσιστική οξύτητα σε ισορροπία με το πλούσιο λιπαρό σώμα. Επίγευση μεγάλης διάρκειας με έντονη αίσθηση φαινολικότητας.
ΣυνοδείαΕυχάριστος συνδυασμός με μεγάλα σχετικά ψάρια (συναγρίδα, σφυρίδα, φαγκρί, ροφός, στείρα), λευκά κρέατα με λεμονάτες σάλτσες όπως χοιρινό, κατσίκι, κοτόπουλο και πουλερικά.
- New
Vaptistis Λευκό 750ml | Vaptistis Winery
Ελκυστικό καναρινί χρώμα που τείνει προς απόχρωση μεσαίου βάθους, μαζί με ελαφρά ασημένιες ανταύγειες. Άρωμα κυρίως φρουτώδες (αχλάδι, μήλο, λευκό ροδάκινο) αλλά και με διακριτές νότες ζυμών.Ποικιλίες: Ασύρτικο 70% - Μονεμβασιά 30%ΩΡΙΜΑΝΣΗ 6 στη δεξαμενή & 4 μήνες στην φιάληΠροέλευση Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΚυκλάδεςΟινοποίηση και ωρίμανσηKοινό πρωτόκολλο οινοποίησης και των δύο ποικιλιών σταφυλιού. Στατική απολάσπωση στους 11ο C. Αλκοολική ζύμωση χωρίς προζυμωτική κρυοεκχύλιση στους 17ο C διάρκειας 20 ημερών.Ωρίμανση διάρκειας 6 μηνών στη δεξαμενή και μετά διάρκειας 4 μηνών στη φιάλη.ΓευσιγνωσίαΑνοιχτόχρωμο αχνό κιτρινωπό, μεσαίου βάθους χρώμα. Ελκυστικό άρωμα φλούδας και καρπού εσπεριδοειδών, συνδυάζεται με νύξεις άσπρων λουλουδιών και άσπρου πιπεριού.Γεύση φρουτώδης, κυρίως λεμονάτη, αλλά και με ανθικά χαρακτηριστικά. Έχει καλό κράτημα στο στόμα με πολύ καλή επίγευση. Κρασί τραγανό και πιπεράτο.Συνοδεία | PairingΜεγάλα-σχετικά στεγνά-ψάρια (φαγκρί, λιθρίνι, συναγρίδα), μύδια αχνιστά και σαγανάκι, φούσκες, πετροσωλήνες, κωλοχτύπα, χταπόδι στιφάδο, κοτόπουλο με μανιτάρια, γοφάρι, μελανούρι, σαργός, σκορπίνα στα κάρβουνα.