Αρχική >
Οινοποιία Παρπαρούση
ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ “ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ”
H Oινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε το 1974 από τον οινολόγο Θανάση Παρπαρούση και τη σύζυγο του Βάσω, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών.
Η δεύτερη γενιά συμμετέχει ενεργά, με την Εριφύλη και τη Δήμητρα στην αμπελουργία, οινοποίηση και παραγωγή.
Το οινοποιείο βρίσκεται στα Μποζαίτικα της Πάτρας όπου η οινοποίηση, η ωρίμανση, η παλαίωση και η εμφιάλωση λαμβάνουν χώρα. Για την ωρίμανση και παλαίωση χρησιμοποιούνται νέα Γαλλικά βαρέλια. Η πλειονότητα των κρασιών παράγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες στη Μόβρη Αχαΐας και στα Μποζαΐτικα της Πάτρας.
Πρωταρχικός στόχος η ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών ποικιλιών που η δυναμική τους, τους επιτρέπει να ενταχθούν επάξια στην παγκόσμια οινική παλέτα.
Δεκαετίες τώρα, πολλά κρασιά της Οινοποιίας συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις.
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακάλυψε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουμε
- -7%Προσφορά!
Bittermens Scarborough bitters 146ml
Bittermens LLC. Δημιουργήθηκε για να προωθήσει μια θετική κουλτούρα κοκτέιλ και αρχικά να φέρει τα Bittermens® Bitters στην αγορά. Bittermens LLC. είναι μια Delaware LLC. Το Bittermens είναι σήμα κατατεθέν της Bittermens LLC. To Scarborough bitters είναι ένα bitter για όσους αγαπάνε το αλμυρά ποτά. Πρόκειται για ένα bitter όπου περιέχει μαϊντανό, φασκόμηλο και θυμάρι σε άψογο συνδυασμό με διάφορα βότανα. - -30%Προσφορά!
Dalla Corte evo2 2 group Black
• Επαγγελματική μηχανή καφέ espresso • Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον εφευρέτη της τεχνολογίας των πολλαπλών boiler Paolo Dalla Corte • Γνήσια τεχνολογία πολλαπλών boiler. Διαφορετικό boiler για κάθε γκρουπ παρασκευής καφέ καθώς και ανεξάρτητο boiler ζεστού νερού - ατμού • Τέσσερις προγραμματιζόμενες δόσεις ανά γκρουπ και πλήκτρο χειροκίνητης λειτουργίας • Σύστημα που επιτρέπει την χρήση διαφορετικής θερμοκρασίας σε κάθε γκρουπ, με ηλεκτρονική ρύθμιση της θερμοκρασίας του κάθε γκρουπ και με ακρίβεια στο 1/10 °C, DTCS (Direct Temperature Control System) • Οθόνη στο μπροστινό μέρος της μηχανής για εύκολο και συνεχή έλεγχο των παραμέτρων από τον barista • Πρόσβαση σε σημαντικές παραμετροποιήσεις μέσω κωδικών τριών επιπέδων • Μελετημένος σχεδιασμός του εσωτερικού της μηχανής για εύκολο service • Έλεγχος της θερμοκρασίας με PID που εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη θερμική σταθερότητα στο group • Σύστημα απομακρυσμένης σύνδεσης για έλεγχο και ρυθμίσεις της μηχανής (OCS) • Σειριακή θύρα για σύνδεση με τον μύλο dalla corte και εφαρμογή του συστήματος ελέγχου και ρύθμισης του μύλου από την μηχανή (GCS) • 30% εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τις συμβατικές μηχανές espresso • 2 μανόμετρα για τον έλεγχο της πίεσης στο boiler και στο ακροφύσιο • Όλα τα μέρη της μηχανής που έρχονται σε επαφή με το νερό έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας ένα νέο κράμα μετάλλων που δεν απελευθερώνει βαρέα μέταλλα και είναι απαλλαγμένο από τον μόλυβδο (περιεκτικότητα σε μόλυβδο μόνο 0,2% ενώ μερικά μέρη δεν περιέχουν καθόλου μόλυβδο)Διαθέσιμα Χρώματα : Λευκό, μαύρο, κόκκινο, γκρί.Προαιρετικός Εξοπλισμός : Πλήρες σύστημα παρασκεύης αφρογάλατος ρυθμιζόμενο σε κάθε θερμοκρασία (MCS). Τιμή: 335,00 Ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο νόμιμος ΦΠΑ) Ποτήρι Veronese HiBall Luigi Bormioli 310ml 6 pieces
Το ποτήρι Veronese Hiball της Luigi Bormioli έχει χωρητικότητα 310ml και διαθέτει κομψό και διαχρονικό σχεδιασμό. Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας γυαλί, αυτό το ποτήρι είναι ανθεκτικό και διαθέτει λεπτομερείς γραμμές που του προσδίδουν εκλεπτυσμένο στυλ. Ιδανικό για σερβίρισμα χυμών, αναψυκτικών ή άλλων αγαπημένων ποτών, το Veronese Hiball προσφέρει έναν κομψό τρόπο για να απολαύσετε τις αγαπημένες σας ποτάρες.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- -6%Προσφορά!
Παλαιωμένο τσίπουρο Παρπαρούση 700ml
Aged Eau de Vie de Vin – Brandy
Ποικιλία: Σιδερίτης 100% Τύπος: Απόσταγμα Οίνου – Eau de Vie de Vin – Brandy Παλαίωση: Δώδεκα (12) χρόνια σε δρύινα γαλλικά βαρέλια Limousin, όπου αναδεικνύεται ο πολυσύνθετος χαρακτήρας του προϊόντοςΑπόσταξη: Αργή μονή απόσταξη σε άμβυκα Charentais. Διαχωρίζουμε τα πρώτα (κεφαλές), τα τελευταία (ουρές) και κρατάμε μόνο τη μέση (καρδιά). Εμφιάλωση: Στο ιδιόκτητο αποστακτήριο, στα Μποζαΐτικα της Πάτρας. Χαρακτηριστικά: Πλούσια μοναδικά αρώματα, πολύπλοκα χαρακτηριστικά, πολύ λεπτά δευτερογενή αρώματα (ανθοστομία) με στρογγυλό τελείωμα, γεγονός που συντελεί στη δημιουργία ενός εκλεκτού αποστάγματος.
Συνοδεύει: Συνοδεύει ένα καλό πούρο, ή προσφέρεται στο τέλος ενός γεύματος, ιδανικά μετά τον καφέ.
Το Απόσταγμα Οίνου, παράγεται από σταφύλια Σιδερίτη που ωριμάζουν αργά το μήνα Νοέμβριο. Η επιλογή των σταφυλιών Σιδερίτη για απόσταξη είναι διαφορετική από τα οινοποιήσιμα σταφύλια. Όταν πρόκειται για απόσταξη οινοποιούμε άγουρα σταφύλια με υψηλή οξύτητα, χαμηλά σάκχαρα. Έτσι έχουμε ζυμώσεις πολύ καθαρές σε οσμές. Το προϊόν που παράγεται έχει πολύ λεπτά δευτερογενή αρώματα (ανθοστομία) γεγονός που συντελεί στη δημιουργία ενός εκλεκτού αποστάγματος. Έτσι το παραδίδουμε στην απόλαυση του καταναλωτή.