Αρχική > Κτήμα Χατζηδάκη

Φίλτρα

Κτήμα Χατζηδάκη

Το Οινοποείο Χατζηδάκη
Έτος ίδρυσης: 1997
Ιδρυτές: Χαρίδημος Χατζηδάκης & Κωνσταντίνα Χρυσού

Το Οινοποιείο Χατζηδάκη ιδρύθηκε το 1997 από τον Χαρίδημο Χατζηδάκη και την Κωνσταντίνα Χρυσού.

Πριν, και οι δύο ήταν υπάλληλοι του Οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη, εκείνος Υπεύθυνος Οινολόγος κι εκείνη Υπεύθυνη Φιλοξενίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Κωνσταντίνα έδειξε έναν παραμελημένο αμπελώνα της οικογένειάς της, σε υψόμετρο 330 μέτρων στο χωριό Πύργος Καλλίστης. Εκεί υπήρχε μια σπηλιά, όπου κυριολεκτικά την μεταμόρφωσαν με λίγα χρήματα, πολλή προσωπική εργασία, μεράκι και πάθος, σε ένα μικρό Οινοποιείο ή όπως το έλεγε ο Χαρίδημος σε ένα “Καναβάκι”. (Κάναβα έλεγαν και λένε οι Σαντορινιοί τα μικρά οικογενειακά τους Οινοποιεία).

Ο αμπελώνας όπου βρισκόταν το “Καναβάκι” ήταν ακαλλιέργητος από το 1956 κι έτσι αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία, να καλλιεργηθεί βιολογικά. Ήταν ο πρώτος αμπελώνας στη Σαντορίνη που καλλιεργήθηκε βιολογικά και είχε πιστοποίηση από τη ΔΗΩ.

Στη συνέχεια, σε κάθε αμπελώνα που αγόραζαν ή ενοικίαζαν ο Χαρίδημος και η Κωνσταντίνα, εφάρμοζαν βιολογική καλλιέργεια. Κι έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση αυτή τη στιγμή, το Οινοποιείο Χατζηδάκη να είναι ο μόνος πιστοποιημένος βιολογικός καλλιεργητής του νησιού και εφαρμόζει τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας σε ΟΛΟΥΣ τους αμπελώνες του.

Πιστεύουμε πολύ στην ποιότητα της πρώτης ύλης. Όπως έλεγε ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, “ένα καλό κρασί φτιάχνεται στο Οινοποιείο, ένα άριστο κρασί στον Αμπελώνα”.

Το 2000 το “Καναβάκι” άρχισε να είναι πια πραγματικά ιδιαίτερα μικρό για τις ανάγκες παλαίωσης του Vinsanto σε βαρέλια. Κι έτσι αγοράστηκε ένας Αμπελώνας, ο οποίος είχε ακριβώς από κάτω μία αρκετά μεγάλη σπηλιά. Εκεί έγινε το κελάρι του Οινοποιείου.

Σε εκείνο το σημείο, στον επαρχιακό δρόμο Πύργου – Εμπορείου, μεταφέρθηκε από το 2016 το Οινοποιείο Χατζηδάκη. Είναι ένα ιδιαίτερο Οινοποιείο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, γιατί είναι εξολοκλήρου υπόσκαφο. Αυτό του επιτρέπει να έχει φυσικώς κατάλληλη θερμοκρασία, με άλλα λόγια, άριστες συνθήκες για την παραγωγή και την ωρίμανση των κρασιών!

Από τον Αύγουστο του 2017, μετά τη σοκαριστική απώλεια του Χαρίδημου Χατζηδάκη, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, πήρε την τολμηρή απόφαση, κόντρα στις “σειρήνες”, να ΜΗΝ πουλήσει το Οινοποιείο.

Mαζί με τα αδέρφια της, Αντώνη και Αριάδνη, αλλά έχοντας στο πλευρό τους, τη μητέρα τους Κωνσταντίνα και μία ομάδα νέων ταλαντούχων ανθρώπων, που ο βασικός κορμός τους αποτελείται από εκείνους που είχαν την τύχη και τη χαρά να εργαστούν δίπλα στον αείμνηστο Χαρίδημο, συνεχίζουν σαν μια γροθιά με ακόμη μεγαλύτερο πάθος, “έχοντας το κεφάλι ψηλά”.

Το έμψυχο δυναμικό του Οινοποιείου συνεχίζει να παράγει οίνους ποιότητας, σε περιορισμένες ποσότητες και προσανατολισμένους στην έκφραση του terroir του νησιού, μέσα από τις γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, κάνοντας αποκλειστικά ζυμώσεις με ιθαγενείς ζύμες. Τα κρασιά του Οινοποιείου Χατζηδάκη ΔΕΝ έχουν προσθήκη χημικών παραγόντων, αφήνουμε τον χρόνο να τα ωριμάσει και εμφιαλώνονται ΠΑΝΤΑ αφιλτράριστα.

Είναι κρασιά φτιαγμένα από ανθρώπους νέους, πιστούς στην φιλοσοφία της οικογένειας Χατζηδάκη, για ανθρώπους που αγαπούν το ποιοτικό κρασί της Σαντορίνης, που εκφράζει την απόλυτη τυπικότητα του νησιού.

Το Οινοποιείο Χατζηδάκη, έχει “ανοιχτές τις πόρτες του” ΟΛΗ τη διάρκεια του χρόνου! Φθινόπωρο, Χειμώνα, Άνοιξη και Καλοκαίρι, οποιαδήποτε στιγμή βρεθεί κανείς στη Σαντορίνη, τον υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά!!! Οι καταρτισμένοι συνεργάτες του Οινοποιείου είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους, κατόπιν ραντεβού.

Η ξενάγηση ξεκινά συνήθως από τον υπόσκαφο χώρο όπου βρίσκονται οι ανοξείδωτες δεξαμενές παραγωγής του κρασιού και καταλήγει στον χώρο της κάβας των βαρελιών, όπου παλαιώνει το Vinsanto (Οίνος φυσικώς γλυκύς) περισσότερο από 14 χρόνια!

Εκεί, στη σπηλιά παλαίωσης των κρασιών σε βαρέλια, υπάρχουν μοναστηριακά τραπέζια και πάγκοι όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν και να απολαύσουν 6 διαφορετικά κρασιά του Οινοποιείου μας. Κάθε κρασί παρουσιάζεται αναλυτικά από τους συνεργάτες μας. Τα κρασιά τα συνοδεύουν γραβιέρα Νάξου και παξιμάδια ή κριτσίνια. Για την ξενάγηση μέσα στους χώρους του Οινοποιείου και τη γευστική δοκιμή των κρασιών, ο επισκέπτης θα χρειαστεί περίπου μια ώρα, πολλές φορές και περισσότερο, αν έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετές ερωτήσεις. Από την νέα χρονιά θα υπάρχει μέσα στους χώρους του Οινοποιείου σε ένα παρασπήλαιο, ένα οινοφυλάκιο, μια βιβλιοθήκη κρασιού, με όλες τις παλιές εσοδείες.

Οι επισκέπτες μας έχουν τη δυνατότητα να μάθουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες της Σαντορίνης, τα κρασιά της, το μικροκλίμα του νησιού, αλλά και για το σπάνιο κλάδεμα και τη βιολογική καλλιέργεια που εφαρμόζουμε σε όλους τους αμπελώνες που καλλιεργούμε.

Σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε, να σας μυήσουμε στον Σαντορινιό αμπελώνα, αλλά και στα κρασιά μας που παράγονται αποκλειστικά και μόνο από αυτόν και σε αυτόν. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση μας, να παρουσιάζουμε την κουλτούρα όλης μας της ομάδας, που με αφοσίωση και κοινό όραμα συνεχίζει σαν μια γροθιά!

Περισσότερα Λιγότερα

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Ανακάλυψε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουμε

 • -18%
  Προσφορά!

  La Cimbali M 100 GT HD DT/2

  Ηλεκτρονική δοσομετρική μηχανή καφέ. Με οθόνες αφής προγραμματισμού για τον καθορισμό των δόσεων καφέ και ζεστού νερού. Πρωτοποριακή τεχνολογία Presure Profile Χαρτογράφηση πίεσης της αντλίας για πλήρη διαχείριση της εκχύλισης του καφέ με ειδικές προεπιλογές (patented ) Εφοδιασμένη με το σύστημα Smart Boiler (patented) 2 έξοδοι ατμού ή Turbo Steam Milk4 (patented) Ειδικά σχεδιασμένο θερμικό σύστημα στις ομάδες διανομής καφέ ( groups ) με ξεχωριστά boiler σε κάθε group, ρυθμιζόμενα από την οθόνη αφής. Επίστρωση Ruvecoteck αδρανοποίησης των μετάλλων Σχεδίαση Matt Black - Glossy White - Silver Aluminium.Με 2 γκρουπ.Προαιρετικά ( κατόπιν παραγγελίας ):-Θερμαντήρας φλυτζανιών έκδοσης Tall Cup (Επικοινωνήστε για τιμή) -Αυτόματη έξοδος ατμού TurboSteam (Επικοινωνήστε για τιμή) -Tall Cup Version ( μέγιστο ύψος φλυτζανιού 14 cm ) (Επικοινωνήστε για τιμή)-Silver Aluminium body (Επικοινωνήστε για τιμή)
  11.298,01 
  Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες
  Ποσότητα
  - +
  Quick ViewCompare
 • Μηχανή Καφέ Εσπρέσο VBM Domobar Junior Analogic Beige

  Το Domobar είναι το νέο μοντέλο εσπρεσο καφέ για το σπίτι σας. Ιδανικό αν θέλετε να απολαύστε έναν επαγγελματικό εσπρέσο στο σπίτι.Θερμοσιφωνική ομάδα κυκλοφορίας σε χάλκινο-ορείχαλκο, με μηχανικό θάλαμο προ-έγχυσης. Διατίθεται με χειροκίνητα χειριστήρια (μοχλό) ή ηλεκτρονικά.Διάμετρος φίλτρου: 58 mm Διαστάσεις και βάρος: 25 cm x 42 cm x 43 cm - 26 KgΔιαθέσιμα Χρώματα: μπεζ, λευκό, μαύρο, ατσάλι (inox)
  1.936,26 
  Παράδοση έως 30 ημέρες
  Ποσότητα
  - +
  Quick ViewCompare
 • MG Spirit Cuba Libre RTD 275ml

  Αυτό το Cuba Libre δεν είναι ένα απλό cocktail με coke και ρούμι. Είναι μία αυθεντική κουβανέζικη εμπειρία με γενναιόδωρη ποσότητα λάιμ που εξισορροπεί την γλυκύτητα του ποτού. Φτιάχνεται από αυθεντικό ρούμι Καραϊβικής και εκχυλίσματα cola. Σερβίρεται εύκολα, απλά συμπληρώστε θρυμματισμένο πάγο και τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.Τα MG Spirit είναι ready to drink, premium cocktails μιας εταιρείας, με μακρά ιστορία στην δημιουργία αποσταγμάτων, από το 1835. Είναι ιδανικά για τους λάτρεις των cocktails, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση shaker. Ένα προϊόν με χαμηλό αλκοολικό δείκτη, για όσους δεν επιθυμούν να πιούν πολύ. Η σύσταση του είναι πάντα ακριβής με συνεπές αποτέλεσμα  και συστηματική απόλαυση. Μπορείς να το πάρεις παντού μαζί σου και να το απολαύσεις οποιαδήποτε ώρα και στιγμή επιθυμείς
  2,78 
  Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες
  Ποσότητα
  - +
  Quick ViewCompare
 • -11%
  Προσφορά!

  Ρήγας Κούπα κόκκινο Nico Lazaridi 750ml

  ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣΡήγας Κούπα - ο βασιλιάς της καρδιάς σας, ένα προϊόν που προσθέτει αξία στην καθημερινότητα μας χωρίς να είναι επιτηδευμένο. Η NICO LAZARIDI μέσα από το Οινοποιείο Μακεδών επεκτάθηκε το 2011 στην παραγωγή πιο ευέλικτων κρασιών που ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα του καταναλωτικού κοινού και αποτελούν την entry level κατηγορία των προϊόντων μας.Για την παραγωγή του κρασιού Ρήγας Κούπα ερυθρό επιλέχθηκε η διεθνής ποικιλία Merlot & η γηγενής ποικιλία Ξινόμαυρο.Στην ίδια οικογένεια οίνου, ανήκει η Ντάμα ΚούπαΟργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ένας υπέροχος ερυθρός οίνος με ρουμπινί χρώμα και πορφυρές ανταύγειες από δύο εξαιρετικές ποικιλίες, το κοσμοπολίτικο Merlot και το γηγενές Ξινόμαυρο. Στη μύτη, έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, βατόμουρο και δαμάσκηνο δένουν αρμονικά με το φυτικό χαρακτήρα και τις νύξεις ντομάτας. Στο στόμα, οι γοητευτικές τανίνες και η δροσερή οξύτητα μας ξυπνούν τις αισθήσεις και η αρωματική επίγευση μας ταξιδεύει.Φύλαξη–Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 16-18ΟC, συνοδεύοντας ευχάριστα καθημερινές συνταγές και κόκκινα κρέατα, ψητά με γλυκές ή πικάντικες σάλτσες και ποικιλία τυριών.
  5,68 
  Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες
  Ποσότητα
  - +
  Quick ViewCompare

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 • -8%
  Προσφορά!

  Χατζηδάκη Vinsanto 2013 Φυσικώς Γλυκύς Οίνος 375ml

  Vinsanto Φυσικώς Γλυκύς Οίνος 2013Συμπυκνωμένος χαρακτήρας λόγω της συρρίκνωσης των λιαστών σταφυλιών, πολύ γλυκιά αίσθηση στην πρώτη επαφή και μοναδικά ξηρή επίγευση.Ωριμάζει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε βαρέλια και δίνει αντίστοιχα πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα παλαίωσης. Τρύγος σε προχωρημένη ωρίμανση, κατόπιν άπλωμα των υγιών σταφυλιών στον ήλιο για 4 - 5 μέρες.Εκχύμωση των αφυδατωμένων σταφυλιών για την παραγωγή συμπυκνωμένου γλεύκους, που μετά την αλκοολική ζύμωση παλαίωσε σε δρύινα βαρέλια για 7 χρόνια.Χρώμα κίτρινο-καφέ, έντονες κεραμιδί ανταύγειες. Αρώματα μελιού, μπαχαρικών, σταφίδας και καφέ. Στόμα γεμάτο, βελούδινο, με ισορροπημένη γλυκύτητα και φρεσκάδα οξύτητας. Μεγάλη επίνευση.Στους 7-9°C. συνοδεύει επιδόρπια και γλυκίσματα με βάση τα μπλε τυριά. . Επιδέχεται παλαίωση 15-20 χρόνια από τον τρύγο
  32,04 
  Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες
  Ποσότητα
  - +
  Quick ViewCompare
 • -7%
  Προσφορά!

  Χατζηδάκη Νυχτέρι | Λευκό ξηρό κρασί 750ml

  Χατζηδάκη Νυχτέρι Λευκό ξηρόΟίνος υψηλής ωριμότητας που τρυγείται παραδοσιακά τις πολύ πρωινές ώρες.Το αποτέλεσμα super πυκνό, ώριμο, πολύπλοκο, θερμό με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.Με χρυσοκίτρινο χρώμα και αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, μπαχαρικών της ανατολής και ορυκτότητας.Γεύση δυναμική με εξαιρετική ισορροπία οξύτητας, τανινών και αλκοόλ. Απολαύστε το στους 12-14°C.Συνοδεύει όστρακα, λευκά και ροζέ κρέατα, κυνήγι καθώς και μεγάλης ωρίμανσης τυριά.Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.
  48,03 
  Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες
  Ποσότητα
  - +
  Quick ViewCompare
 • -8%
  Προσφορά!

  Χατζηδάκη Σαντορίνη Familia Λευκό ξηρό κρασί 2022 750ml

  Σαντορίνη Familia Λευκός Ξηρός Οίνος | ΧατζηδάκηΛαμπερό κίτρινο χρώμα. Αρώματα λεμονιού/μοσχολέμονου και λευκών ανθέων. Υψηλή ορυκτότητα και αλατότητα.Μαλακό και αέρινο στο στόμα με αναζωογονητική οξύτητα και μακριά επίγευση.Μια πραγματικά καθαρόαιμη έκφραση της Σαντορίνης.Έντονη, πυκνή, με χαρακτήρα που συνδυάζει την μοναδικότητα των κρασιών του νησιού με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ανθρώπου που την οραματίστηκε.Ένα κρασί που καταφέρνει να έχει ένταση, αλλά ταυτόχρονα να σε προκαλεί να σκύψεις πάνω του και να το ακούσεις.
  32,97 
  Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες
  Ποσότητα
  - +
  Quick ViewCompare
 • -8%
  Προσφορά!

  Χατζηδάκη Σαντορίνη Rosette 750ml

  To Rosette από το Οινοποιείο Χατζηδάκη προέρχεται από τους αμπελώνες που βρίσκονται στα χωριά Πύργος, Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορειός.Η ηλικία των αμπελιών είναι 50 – 80 χρόνια.Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Λαμπερό φούξια. Αρώματα καλοκαιρινών κόκκινων φρούτων και νότες κόκκινων λουλουδιών. Κομψή υφή, βουτυράτη και αλμυρή επίγευση με νότες ορυκτότητας.Πρόταση σερβιρίσµατοςΔροσερές σαλάτες, καλοκαιρινά πιάτα με ελαφριές σάλτσες ντομάτας, κυκλαδίτικη κουζίνα αλλά και πιάτα με κρέας όπως κοτόπουλο αλλά και με δροσερές σαλάτες.
  22,75 
  Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες
  Ποσότητα
  - +
  Quick ViewCompare