Αρχική >


Κτήμα Χατζηδάκη
Το Οινοποείο Χατζηδάκη
Έτος ίδρυσης: 1997
Ιδρυτές: Χαρίδημος Χατζηδάκης & Κωνσταντίνα Χρυσού
Το Οινοποιείο Χατζηδάκη ιδρύθηκε το 1997 από τον Χαρίδημο Χατζηδάκη και την Κωνσταντίνα Χρυσού.
Πριν, και οι δύο ήταν υπάλληλοι του Οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη, εκείνος Υπεύθυνος Οινολόγος κι εκείνη Υπεύθυνη Φιλοξενίας.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Κωνσταντίνα έδειξε έναν παραμελημένο αμπελώνα της οικογένειάς της, σε υψόμετρο 330 μέτρων στο χωριό Πύργος Καλλίστης. Εκεί υπήρχε μια σπηλιά, όπου κυριολεκτικά την μεταμόρφωσαν με λίγα χρήματα, πολλή προσωπική εργασία, μεράκι και πάθος, σε ένα μικρό Οινοποιείο ή όπως το έλεγε ο Χαρίδημος σε ένα “Καναβάκι”. (Κάναβα έλεγαν και λένε οι Σαντορινιοί τα μικρά οικογενειακά τους Οινοποιεία).
Ο αμπελώνας όπου βρισκόταν το “Καναβάκι” ήταν ακαλλιέργητος από το 1956 κι έτσι αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία, να καλλιεργηθεί βιολογικά. Ήταν ο πρώτος αμπελώνας στη Σαντορίνη που καλλιεργήθηκε βιολογικά και είχε πιστοποίηση από τη ΔΗΩ.
Στη συνέχεια, σε κάθε αμπελώνα που αγόραζαν ή ενοικίαζαν ο Χαρίδημος και η Κωνσταντίνα, εφάρμοζαν βιολογική καλλιέργεια. Κι έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση αυτή τη στιγμή, το Οινοποιείο Χατζηδάκη να είναι ο μόνος πιστοποιημένος βιολογικός καλλιεργητής του νησιού και εφαρμόζει τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας σε ΟΛΟΥΣ τους αμπελώνες του.
Πιστεύουμε πολύ στην ποιότητα της πρώτης ύλης. Όπως έλεγε ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, “ένα καλό κρασί φτιάχνεται στο Οινοποιείο, ένα άριστο κρασί στον Αμπελώνα”.
Το 2000 το “Καναβάκι” άρχισε να είναι πια πραγματικά ιδιαίτερα μικρό για τις ανάγκες παλαίωσης του Vinsanto σε βαρέλια. Κι έτσι αγοράστηκε ένας Αμπελώνας, ο οποίος είχε ακριβώς από κάτω μία αρκετά μεγάλη σπηλιά. Εκεί έγινε το κελάρι του Οινοποιείου.
Σε εκείνο το σημείο, στον επαρχιακό δρόμο Πύργου – Εμπορείου, μεταφέρθηκε από το 2016 το Οινοποιείο Χατζηδάκη. Είναι ένα ιδιαίτερο Οινοποιείο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, γιατί είναι εξολοκλήρου υπόσκαφο. Αυτό του επιτρέπει να έχει φυσικώς κατάλληλη θερμοκρασία, με άλλα λόγια, άριστες συνθήκες για την παραγωγή και την ωρίμανση των κρασιών!
Από τον Αύγουστο του 2017, μετά τη σοκαριστική απώλεια του Χαρίδημου Χατζηδάκη, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, πήρε την τολμηρή απόφαση, κόντρα στις “σειρήνες”, να ΜΗΝ πουλήσει το Οινοποιείο.
Mαζί με τα αδέρφια της, Αντώνη και Αριάδνη, αλλά έχοντας στο πλευρό τους, τη μητέρα τους Κωνσταντίνα και μία ομάδα νέων ταλαντούχων ανθρώπων, που ο βασικός κορμός τους αποτελείται από εκείνους που είχαν την τύχη και τη χαρά να εργαστούν δίπλα στον αείμνηστο Χαρίδημο, συνεχίζουν σαν μια γροθιά με ακόμη μεγαλύτερο πάθος, “έχοντας το κεφάλι ψηλά”.
Το έμψυχο δυναμικό του Οινοποιείου συνεχίζει να παράγει οίνους ποιότητας, σε περιορισμένες ποσότητες και προσανατολισμένους στην έκφραση του terroir του νησιού, μέσα από τις γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, κάνοντας αποκλειστικά ζυμώσεις με ιθαγενείς ζύμες. Τα κρασιά του Οινοποιείου Χατζηδάκη ΔΕΝ έχουν προσθήκη χημικών παραγόντων, αφήνουμε τον χρόνο να τα ωριμάσει και εμφιαλώνονται ΠΑΝΤΑ αφιλτράριστα.
Είναι κρασιά φτιαγμένα από ανθρώπους νέους, πιστούς στην φιλοσοφία της οικογένειας Χατζηδάκη, για ανθρώπους που αγαπούν το ποιοτικό κρασί της Σαντορίνης, που εκφράζει την απόλυτη τυπικότητα του νησιού.
Το Οινοποιείο Χατζηδάκη, έχει “ανοιχτές τις πόρτες του” ΟΛΗ τη διάρκεια του χρόνου! Φθινόπωρο, Χειμώνα, Άνοιξη και Καλοκαίρι, οποιαδήποτε στιγμή βρεθεί κανείς στη Σαντορίνη, τον υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά!!! Οι καταρτισμένοι συνεργάτες του Οινοποιείου είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους, κατόπιν ραντεβού.
Η ξενάγηση ξεκινά συνήθως από τον υπόσκαφο χώρο όπου βρίσκονται οι ανοξείδωτες δεξαμενές παραγωγής του κρασιού και καταλήγει στον χώρο της κάβας των βαρελιών, όπου παλαιώνει το Vinsanto (Οίνος φυσικώς γλυκύς) περισσότερο από 14 χρόνια!
Εκεί, στη σπηλιά παλαίωσης των κρασιών σε βαρέλια, υπάρχουν μοναστηριακά τραπέζια και πάγκοι όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν και να απολαύσουν 6 διαφορετικά κρασιά του Οινοποιείου μας. Κάθε κρασί παρουσιάζεται αναλυτικά από τους συνεργάτες μας. Τα κρασιά τα συνοδεύουν γραβιέρα Νάξου και παξιμάδια ή κριτσίνια. Για την ξενάγηση μέσα στους χώρους του Οινοποιείου και τη γευστική δοκιμή των κρασιών, ο επισκέπτης θα χρειαστεί περίπου μια ώρα, πολλές φορές και περισσότερο, αν έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετές ερωτήσεις. Από την νέα χρονιά θα υπάρχει μέσα στους χώρους του Οινοποιείου σε ένα παρασπήλαιο, ένα οινοφυλάκιο, μια βιβλιοθήκη κρασιού, με όλες τις παλιές εσοδείες.
Οι επισκέπτες μας έχουν τη δυνατότητα να μάθουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες της Σαντορίνης, τα κρασιά της, το μικροκλίμα του νησιού, αλλά και για το σπάνιο κλάδεμα και τη βιολογική καλλιέργεια που εφαρμόζουμε σε όλους τους αμπελώνες που καλλιεργούμε.
Σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε, να σας μυήσουμε στον Σαντορινιό αμπελώνα, αλλά και στα κρασιά μας που παράγονται αποκλειστικά και μόνο από αυτόν και σε αυτόν. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση μας, να παρουσιάζουμε την κουλτούρα όλης μας της ομάδας, που με αφοσίωση και κοινό όραμα συνεχίζει σαν μια γροθιά!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακαλύψτε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουν
- -7%Προσφορά!
TAMDHU Single Malt Whisky 15 years old 700ml
Tamdhu 15 Years Old Speyside single malt Scotch whisky / Ουίσκι.Η ιστορία του Tamdhu ξεκινά με το τέλος της Βικτωριανής εποχής στις παρυφές του ποταμού Spey, όπου και λειτουργεί μέχρι το 2010 σύμφωνα με το όραμα και τις αρχές του ιδρυτή. Το 2011 εξαγοράζεται από την Ian Macleod Distillers – μια οικογενειακή ανεξάρτητη εταιρία. Επανεκκίνηση σημείωσε η εταιρία το 2012, με τους νέους ιδιοκτήτες αποφασισμένους να επαναφέρουν αυτό το διαπρεπές malt στην πρότερη του δόξα.Τα βαρέλια ωρίμανσης που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι του ίδιου τύπου με εκείνα που χρησιμοποιούνταν στο αποστακτήριο όταν αυτό ιδρύθηκε το 1897. Μόνο το καλύτερο ξύλο κρατά τις αποστάξεις της Tamdhu. Αυτές οι παραδόσεις δημιουργούν ένα Speyside Single Malt Scotch Whisky που αξίζει το όνομα Tamdhu - ένα ουίσκι που οι ιδρυτές του αποστακτηρίου θα αναγνώριζαν για δικό τους! Τα Sherry βαρέλια είναι απαραίτητο στοιχείο για την επίτευξη της γεύσης και του χρώματος του Tamdhu. Τα συγκεκριμένα βαρέλια έχουν υψηλό κόστος στις μέρες μας - μα δεν ήταν πάντα έτσι. Όταν η Tamdhu ξεκίνησε το 1897, τα Sherry βαρέλια αποκτιόντουσαν σε τιμές ευκαιρίας. O Grant, o Dewar και ο Walker κανόνιζαν να αποστέλλονται αυτά στο Speyside για να διαφυλάττουν το πολύτιμο απόσταγμα της Tamdhu. Gaggia Carezza Deluxe
• Κατάλληλη μηχανή για παστίλια (pod) και αλεσμένο καφέ • Νέο μεταλλικό κλείστρο φιλτραρίσματος καφέ, διπλών τοιχωμάτων, με ειδικό εξάρτημα δημιουργίας πίεσης για καφέ με πλούσια κρέμα και άρωμα • Προέκχυση για ενίσχυση της γεύσης • Εξωτερικό περίβλημα: Ανοξείδωτο ατσάλι και πλαστικό • Νέο ανοξείδωτο thermoblock (boiler): σε λίγα δευτερόλεπτα η μηχανή είναι έτοιμη για χρήση • Παροχή ζεστού νερού - ατμού • Αναλογικό όργανο ένδειξης θερμοκρασίας νερού • Ανοξείδωτο Pannarelo • Αποσπώμενο δοχείο νερού από το μπροστινό μέρος της μηχανής • Επιφάνεια τοποθέτησης φλιτζανιών από ανοξείδωτο ατσάλι • Κύκλος για ξέπλυμα • Ένδειξη για αφαλάτωση • A’ενεργειακή κλάση • Εξοικονόμηση ενέργειας με μόλις 1W κατανάλωση μετά από 9 λεπτά σε αδράνεια • Πίεση αντλίας 15 barΔιζωνικός Συντηρητής Κρασιών 29 Φιαλών Masterzen XPR W35D | Μαύρη Πόρτα
Ο συντηρητής κρασιών Masterzen W35D σειρά XPR είναι πραγματικά ένας εξαιρετικά όμορφος και κομψός συντηρητής που τοποθετείται σε πλήρως εντοιχιζόμενη εγκατάσταση. Η σειρά eXPeRience για την απόλυτη πολυτέλεια στη ζωή μας. Οι συντηρητές κρασιών Masterzen σειρά XPR W σχεδιάστηκαν από λάτρεις του κρασιού με πολυετή εμπειρία και απευθύνονται τόσο στους λάτρεις του κρασιού όσο και τους επαγγελματίες. Ο συνδυασμός της πόρτας, Full Glass Black Door, και του τζαμιού, με 2 στρώματα LOW-E με φίλτρα για προστασία από UV & Infrared ακτινοβολίες, σχεδιασμού και εργονομίας κελάρι/συντηρητή για τη συλλογή σας. Προσεγμένοι σχεδιαστικά μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια. Όπως αξίζει πραγματικά στην συλλογή των κρασιών σας, ώστε να διατηρούνται σε ιδανικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, προστατευμένα από UV & Infrared ακτίνες για να παλαιώσουν αλλά και έτοιμα να σερβιριστούν μοναδικά, καθώς διαθέτουν δύο ανεξάρτητες ρυθμιζόμενες ζώνες θερμοκρασίας.- Τύπος: Εντοιχιζόμενη ή ελεύθερη εγκατάσταση
- Συνολική καθαρή χωρητικότητα: 76 lt
- Χωρητικότητα (0,75lt std) : 29 φιάλες τύπου Bordeaux (πολύ μεγάλα μπουκάλια Βουργουνδίας ή Σαμπάνιας μπορούν να χωρέσουν εφόσον αφαιρεθεί κάποιο ράφι ή στο κάτω μέρος
- 5 Ξύλινα ράφια. Συρόμενα προς τα έξω ράφια
- Εύρος Θερμοκρασίας: 10-20°C για την κάτω ζώνη και 5-12°C για την πάνω ζώνη. (Απαραίτητη η διαφορά 2 βαθμών ανάμεσα στις 2 ζώνες)
- Κλάση κλίματος: SN/ N
- Ενεργειακή κλάση: G
- Κατανάλωση ενέργειας ετησίως (kW/h): 125 kWh
- Επίπεδο θορύβου db(Α): 39dB
- Μαύρη γυάλινη πόρτα (end-to-end Full Glass Black Door),
- Δυνατότητα αλλαγής φοράς πόρτας
- Μικρό χερούλι «χούφτα» στο πάνω μέρος της πόρτας
- Ηλεκτρονικό σύστημα χειρισμού αφής (mini touch pad controller) με ενδείξεις οθόνης LED
- Ένδειξη λειτουργίας, θερμοκρασίας
- Ατμοσφαιρικός φωτισμός παρουσίασης με LED (επιλογή από 3 χρώματα, Λευκό | Μπλέ | Πορτοκαλί) σε κάθε ράφι ξεχωριστά και από τις δύο πλευρές για μοναδικό αποτέλεσμα, Auto light
- Kάτω γρίλιες εξαερισμού με χαραγμένο τραπεζοειδή σχέδιο
- Ψυκτικό μέσο: R600a. Το ψυκτικό υλικό Ισοβουτάνιο είναι ένα φυσικό, άκρως φιλικό προς το περιβάλλον, υλικό.
- Φίλτρο ενεργού άνθρακα
- Εγγύηση 2 χρόνια
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- -8%Προσφορά!
Χατζηδάκη Vinsanto 2013 Φυσικώς Γλυκύς Οίνος 375ml
Vinsanto Φυσικώς Γλυκύς Οίνος 2013Συμπυκνωμένος χαρακτήρας λόγω της συρρίκνωσης των λιαστών σταφυλιών, πολύ γλυκιά αίσθηση στην πρώτη επαφή και μοναδικά ξηρή επίγευση.Ωριμάζει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε βαρέλια και δίνει αντίστοιχα πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα παλαίωσης. Τρύγος σε προχωρημένη ωρίμανση, κατόπιν άπλωμα των υγιών σταφυλιών στον ήλιο για 4 - 5 μέρες.Εκχύμωση των αφυδατωμένων σταφυλιών για την παραγωγή συμπυκνωμένου γλεύκους, που μετά την αλκοολική ζύμωση παλαίωσε σε δρύινα βαρέλια για 7 χρόνια.Χρώμα κίτρινο-καφέ, έντονες κεραμιδί ανταύγειες. Αρώματα μελιού, μπαχαρικών, σταφίδας και καφέ. Στόμα γεμάτο, βελούδινο, με ισορροπημένη γλυκύτητα και φρεσκάδα οξύτητας. Μεγάλη επίνευση.Στους 7-9°C. συνοδεύει επιδόρπια και γλυκίσματα με βάση τα μπλε τυριά. . Επιδέχεται παλαίωση 15-20 χρόνια από τον τρύγο - -7%Προσφορά!
Χατζηδάκη Νυχτέρι | Λευκό ξηρό κρασί 750ml
Χατζηδάκη Νυχτέρι Λευκό ξηρόΟίνος υψηλής ωριμότητας που τρυγείται παραδοσιακά τις πολύ πρωινές ώρες.Το αποτέλεσμα super πυκνό, ώριμο, πολύπλοκο, θερμό με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.Με χρυσοκίτρινο χρώμα και αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, μπαχαρικών της ανατολής και ορυκτότητας.Γεύση δυναμική με εξαιρετική ισορροπία οξύτητας, τανινών και αλκοόλ. Απολαύστε το στους 12-14°C.Συνοδεύει όστρακα, λευκά και ροζέ κρέατα, κυνήγι καθώς και μεγάλης ωρίμανσης τυριά.Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια. - -8%Προσφορά!
Χατζηδάκη Σαντορίνη Familia Λευκό ξηρό κρασί 2022 750ml
Σαντορίνη Familia Λευκός Ξηρός Οίνος | ΧατζηδάκηΛαμπερό κίτρινο χρώμα. Αρώματα λεμονιού/μοσχολέμονου και λευκών ανθέων. Υψηλή ορυκτότητα και αλατότητα.Μαλακό και αέρινο στο στόμα με αναζωογονητική οξύτητα και μακριά επίγευση.Μια πραγματικά καθαρόαιμη έκφραση της Σαντορίνης.Έντονη, πυκνή, με χαρακτήρα που συνδυάζει την μοναδικότητα των κρασιών του νησιού με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ανθρώπου που την οραματίστηκε.Ένα κρασί που καταφέρνει να έχει ένταση, αλλά ταυτόχρονα να σε προκαλεί να σκύψεις πάνω του και να το ακούσεις. - -8%Προσφορά!
Χατζηδάκη Σαντορίνη Rosette 750ml
To Rosette από το Οινοποιείο Χατζηδάκη προέρχεται από τους αμπελώνες που βρίσκονται στα χωριά Πύργος, Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορειός.Η ηλικία των αμπελιών είναι 50 – 80 χρόνια.Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Λαμπερό φούξια. Αρώματα καλοκαιρινών κόκκινων φρούτων και νότες κόκκινων λουλουδιών. Κομψή υφή, βουτυράτη και αλμυρή επίγευση με νότες ορυκτότητας.Πρόταση σερβιρίσµατοςΔροσερές σαλάτες, καλοκαιρινά πιάτα με ελαφριές σάλτσες ντομάτας, κυκλαδίτικη κουζίνα αλλά και πιάτα με κρέας όπως κοτόπουλο αλλά και με δροσερές σαλάτες.