Αρχική >
Κτήμα Τσέλεπου
Ο Γιάννης και η Αμαλία Τσέλεπου αναζητώντας την κατάλληλη τοποθεσία, επέλεξαν τους χωμάτινους λόφους στις παρυφές του ιστορικού όρους Πάρνωνα για να φυτέψουν τους αμπελώνες και να ιδρύσουν το Κτήμα Τσέλεπου το 1989. Tο κτήμα βρίσκεται στο νοτιανατολικό άκρο του οροπεδίου της Μαντινείας, σε υψόμετρο 750 μέτρων.
Ο Γιάννης Τσέλεπος αποφοίτησε από το τμήμα οινολογίας στο πανεπιστήμιο της Dijon Γαλλίας, και αφού περιπλανήθηκε οινολογικά για δύο χρόνια σε οινοποιεία της Βουργουνδίας, εγκαταστάθηκε το 1981 στη Μαντινεία, τα κρασιά της οποίας έκτοτε οινοποιεί ανελλιπώς. Γοητευμένος από την πρώτη του επαφή με την ποικιλία Μοσχοφίλερο, είναι ο πρώτος της νεώτερης γενιάς οινοποιών που το ανέσυρε από το τέλμα της αφάνειας και το ανέδειξε εμφιαλώνοντάς το μονοποικιλιακά.
Oι εξαιρετικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, με κύριο χαρακτηριστικό το ηπειρωτικό κλίμα, τα φτωχά αργιλοπετρώδη εδάφη και την άριστη ηλιοφάνεια, επιλέχθηκαν για την ικανότητά τους να παράγουν οίνους υψηλής ποιότητας.
Κύρια φιλοσοφία του κτήματος είναι η μελέτη και η ανάδειξη όλων των δυνατοτήτων της ποικιλίας Mοσχοφίλερο, καθώς και η προβολή της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα, το Κτήμα Τσέλεπου αναπτύσσεται πλέον σε 450 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων και 200 στρέμματα συνεργαζόμενων παραγωγών. Δίνεται πολύ μεγάλη βαρύτητα στην λεπτομέρεια της καλλιέργειας και στη διαχείριση του terroir ώστε η ποικιλία να δίνει την καλύτερη έκφρασή της.
H πρώτη ετικέτα, Mαντινεία OΠAΠ, κυκλοφόρησε το 1991 και λίγα χρόνια αργότερα ακολούθησαν τα κρασιά του κτήματος βασισμένα σε κοσμοπολίτικες ποικιλίες αμπέλου. H απόδοση του οινοποιείου έχει αυξηθεί σταδιακά, με παραγωγή σήμερα 450.000 φιάλες ετησίως, επιτρέποντας πλέον την εξαγωγή του 40% της παραγωγής, κυρίως στις HΠA, τον Kαναδά, τη Κίνα, τη Γερμανία, την Κύπρο, το Βέλγιο και τη Μεγάλη Βρετανία.
ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ανακάλυψε τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουμε
- -6%Προσφορά!
Akashi Sake Junmai Ginjo Sparkling 300ml
Το Akashi-Tai Junmai Ginjo Sparkling Sake παρασκευάζεται στο ζυθοποιείο Akashi Sake. Παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως η σαμπάνια και άλλες παραδοσιακές μέθοδοι αφρώδη οίνων που ξεκινούν με Ginjo Sake και στη συνέχεια υποβάλλονται σε δευτερεύουσα ζύμωση στο μπουκάλι.Είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για ένα ζυθοποιείο χάρη με τα γύρω εύφορα εδάφη που είναι ιδανικά για καλλιέργεια ρυζιού και άφθονο καθαρό νερό πηγής που χρειάζονται για παραγωγή σάκε.Το Akashi Tai Junmai Ginjo Sparkling Sake παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μόνο τοπικά καλλιεργημένο ρύζι από το Νομό Hyogo.Το Ginjo είναι ένας εξαιρετικός τύπος Sake φτιαγμένος με ρύζι που πρέπει να έχει τουλάχιστον το 40% του εξωτερικού των κόκκων ρυζιού (το πίτουρο).Το Junmai σημαίνει ότι δεν προστίθεται αλκοόλ οινοπνευματοποιών που μπορεί να είναι σε άλλες Sakes, π.χ. Honjozo Sake. Το Sake υφίσταται μια προσεκτική ζύμωση χαμηλής θερμοκρασίας και στη συνέχεια υποβάλλεται σε δευτερεύουσα ζύμωση στη φιάλη με λίγο περισσότερο koji (ο μύκητας που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ζύμωσης) για την παραγωγή του αφρού.Το σάκε ζυμώνεται προσεκτικά σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήνεται να υποστεί δευτερεύουσα ζύμωση στη φιάλη με λίγο περισσότερο koji (ο μύκητας που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ζύμωσης).
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- -5%Προσφορά!
Κτήμα Τσέλεπου Αυλοτόπι 2017 Κόκκινο ξηρό κρασί 750ml
Κτήμα Τσέλεπου Αυλοτόπι | Red Dry WineΑκολουθούνται πολύ μεγάλες εκχυλίσεις 20-25 ημέρών. Παλαίωνει 15 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια.Ένα 100% Cabernet Sauvignon το όποιο προέρχεται από εδάφη πολύ χαμηλής στρεμματικής απόδοσης και υψόμετρο.Ένα ερυθρό κρασί με στιβαρή δομή και πολυπλοκότητα. Στην όψη, έχει βαθύ κόκκινο χρώμα.Στην μύτη παρουσιάζει εξελιγμένα αρώματα βανίλιας και καφέ, μπαχαρικά και καβουρδισμένα αρώματα φρούτων του δάσους.Στο στόμα, έχει πλούσια γεύση σε συνδυασμό με πλούσια τανική δομή δίνουν αίσθηση πληρότητας.Ταιριάζει κόκκινο κρέας στη γάστρα, αγριογούρουνο στο φούρνο και παλαιωμένα τυριά. - -5%Προσφορά!
Κτήμα Τσέλεπου Δρυόπη 2016 Reserve Κόκκινο ξηρό κρασί 750ml
Κλασική ερυθρή οινοποίηση με μακράς διάρκειας εκχύλιση 25 ημερών.Όλη η διαδικασία της οινοποίησης πραγματοποιείται υπό συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας, από το αρχικό στάδιο της κρυοεκχύλισης μέχρι το τέλος.Η παλαίωση διαρκεί 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλιαΠληθωρικό κόκκινο κρασί με άφθονα αρώματα κόκκινων φρούτων, νότες ευκαλύπτου και πράσινου πιπεριού.Σαρκώδες και πλούσιο στο στόμα.Μαλακό, με ώριμες τανίνες και βελούδινη επίγευση.Παλαίωση από 5 έως 10 χρόνια, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εσοδείας. - -5%Προσφορά!
Κτήμα Τσέλεπου Μελισσόπετρα 2022 Λευκό ξηρό κρασί 750ml
Διαθέτει έντονο και σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα που θυμίζει εξωτικά φρούτα, άνθη και λουκούμι τριαντάφυλλο. Η γεύση του είναι ισορροπημένη και πλούσια, με καθοριστικό της στοιχείο μια ευχάριστη, δροσιστική οξύτητα.ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ : Κινέζικη, ταυλανδέζικη κουζίνα, σαλάτα με τροπικά φρούτα και blue cheese.